Serie A

Sajtócsendet rendeltek el a Juventusnál az újabb döntetlen után - lapszemle

"Juve nem ezt érdemled". Ezzel a mondattal tökéletesen összefoglalta a torinói klubnál uralkodó hangulatot a hétfői Tuttosport. Vasárnap délután a Juventus ismét csak döntetlent játszott, ebben az idényben már tizennegyedik alkalommal.

A genovaiak szerint nekik is járt volna egy büntető

Bár a Genoa ellen a Juve játékosai lőttek három kapufát és kihagytak több hatalmas helyzetet, a vendégek jogosan kérhetnek számon Rizzoli játékvezetőn egy elmaradt büntetőt, és egy tévesen érvénytelenített gólt. A kérdéses szituációt (a gólja előtt Pepe tényleg nem volt lesen) a Tuttosport első oldalán részletesen kielemezte, majd levonta a megfelelő következtetést: “A Marassiban a bíró csak hibás döntéseket hozott.”  A Juventus eltiltott vezetőedzője, Antonio Conte nélkül ért el döntetlent Genovában, egy nagyon gyengén védekező hazai csapat ellen. Így pedig elég nehéz értékes döntetlenről beszélni. Főleg annak fényében, hogy a Milan simán verte a Leccét, így a címvédő már 4 pont előnnyel vezet.

"Juve, igazad van"

Hétfőn ezzel a címmel jelent meg a Corriere dello Sport. A római újság természetesen a Lazio kettős emberhátrányban elszenvedett Bologna elleni vereségére is kitért. Nem elfeledkezve arról, hogy a Napoli már csak 2 pont távolságra van a harmadik helytől.

"Juve urla nel silenzio" vagyis "Juve ordítás a csöndben"

Ezt a magyar fülnek kicsit furcsa, Olaszországban azonban teljesen átlagosnak számító címet a La Gazzetta dello Sport választotta mai első oldalára. A legnagyobb példányszámú sportnapilap a Juve vezetőinek egyetlen mondatból álló nyilatkozatát idézte címlapján: "Nem mondunk semmit, a televíziós visszajátszások világosan megmutatnak mindent".

A Stadio Marassiban történteket persze ellentétesen ítéli meg a két oldal. Enrico Preziosi a Genoa elnöke - aki nagyon szimpatikus módon elismerte, hogy a játék képe alapján vereséget érdemeltek volna - annyit jegyzett meg a lefújás után: "Nem értem miért nem nyilatkoznak a Juventusnál. A 95. percben a Rossival szemben elkövetett szabálytalanság miatt nekünk kellett volna büntetőt kapnunk." A Gazzetta értékelése szerint a mezőny legjobbja 7-es osztályzattal Mirko Vucinic lett, de dicséretet kapott Buffon és a 400. A-ligás meccsét játszó Pirlo is. A csereként pályára lépő Del Piero-Elia kettős viszont elég sok kritikában részesült, Matrihoz hasonlóan. A szaklap véleménye szerint Conte - és az őt helyettesítő Alessio - hibázott azzal, hogy Marco Borriellót túl későn cserélte be.

Az első helyen álló Milannál nem volt ennyi rossz egyéni teljesítmény. A Lecce elleni találkozó legjobbja a góllal és gólpasszal záró Ibrahimovic lett 7.5-es osztályzattal.

A Genoa-Juventus (0-0) mérkőzés összefoglalója