Barcelona

Lionel Messi 50 szezonbeli gólja három percbe sűrítve - videó

A Racing Santander elleni bajnokin duplázó Lionel Messi megszerezte a 2011/2012-es szezonban az 50. gólját. A katalánok argentin szupersztárja a spanyol bajnokságban kereken 30 gólt szerzett eddig, ami mellé még 12 gólt hintett a Bajnokok Ligájában, 3-at a spanyol Szuperkupában, kettőt a Király Kupában és a klubvilágbajnokságon valamint egyet az Európai Szuperkupában.

Ki tudja, vajon hány alkalommal láthatjuk még ezt a mozdulatot

A még mindig csak 24 éves Messi mindössze három találatra került egyéni legjobbjától (53), amit éppen a tavalyi szezonban sikerült elérnie.

A katalánok 10-ese emellett immáron csak öt góllal van lemaradva a Barcelona történetének legeredményesebb gólszerzőjétől, a 235 gólos César Rodrígueztől.

A nem mindennapi produkció után Messi mindössze a második olyan labdarúgó, aki két idényben is átlépte az 50-es álomhatárt, ez eddig ugyanis egyedül a német Gerd Müllernek sikerült: a "Nemzet Bombázója" az 1971/72-es idényben 50, míg a rá következő évben 55 gólig jutott.

Messi ugyan a spanyol bajnokságban "csak" a második helyen áll a góllövőlistán a portugál klasszis, Cristiano Ronaldo mögött, de minden sorozatot figyelembe véve Európa legeredményesebb játékosa, megelőzve Ronaldót (40 gól), a holland Robin van Persie-t (32) és a müncheni Mario Gomezt (30).

Messi formája egészen elképesztő az utóbbi hetekben, a legutóbbi 6 mérkőzésén ugyanis 16 alkalommal fogadhatta társai gratulációt. Ebben benne van az argentin válogatottban szerzett mesterhármasa, valamint a Bayer Leverkusen ellen elért "mesterötöse" is.