Spanyol foci

A Barcelonának fontosabb Guardiola, mint én - Lionel Messi

A katalánok argentin csillaga úgy érzi, hogy klubjának nagyobb szüksége van jelenlegi vezetőedzőjére, mint rá, de ugyanakkor az élet akkor sem állna meg, ha Guardiola végül nem maradna.

Messi és Guardiola - vajon kinek van nagyobb szerepe a Barcelona eredményeiben?

Továbbra is lázban tartja a nemzetközi sajtót, hogy a Barcelonával sikert sikerre halmozó Josep Guardiola vajon hol folytatja pályafutását. Mivel a katalán szakember rendre csak egyéves időtartamra szóló megállapodást kötött klubjával, lassan esedékes volna a következő szezonra is aláírnia - csakhogy a 40 éves szakvezető ezt egyelőre nem hajlandó megtenni.

A témában gyakorlatilag már minden értintett megszólalt, volt hogy a csapat motorja, Xavi állt ki Guardiola mellett, de Rosell elnök úr mellett Carles Rexach is elmondta véleményét az ügyben.

Most a csapat legnagyobb sztárja, a hétvégén a Racing ellen duplázó Lionel Messi mondott el néhány gondolatot az ügyről.

"Nehéz lenne valakit találni a helyére" - mondta Messi egy hétfői promóciós rendezvényen, ahol egy videójátékot reklámoztak. "A Barcelona már négy éve fantasztikusan szerepel, és nagyobb szüksége van a klubnak rá, mint rám".

Mivel Guardiola még nem írta alá szerződését a gránátvörös-kékekhez, több pletyka is napvilágot látott a jövőjét illetően. Sokan a Chelsea kispadján, míg mások az Interén látnák szívesen. Messi szerint a Barcelona játékosai ebben a történetben nem tehetnek semmit. "Akárcsak a szurkolók, mi játékosok is csak várjuk, hogy meghozza a döntést, miszerint marad vagy sem. Természetesen mindannyian azt szeretnénk, hogy továbbra is ő irányítsa a csapatot, mert ez lenne jó nekünk is és a klubnak is" - így Messi, aki szerint az is "benne van a pakliban", hogy jövőre már más vezényli le a tréningeket. "Az élet nem állna meg, de nagyon más lenne Guardiola nélkül. Nagyon nehéz lenne találni egy másik szakembert... Ez a csapat azért játszik évek óta így, mert Guardiola így akarta - és erre fel is készített minket."

Josep Guardiola 2008-ban Frank Rijkaardtól vette át a Barcelona irányítását, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb trénere lett, eddig összesen 13 különböző trófeát szerzett a katalán alakulattal.