Spanyol foci

Nem hasonlítok Mourinhóra - Josep Guardiola

  • MTI

Pep Guradiola, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, ő nem hasonlít kollégájára, José Mourinhóra, a Real Madrid trénerére.

Ezt annak kapcsán érezte szükségesnek leszögezni, hogy a portugál szakember pénteken azt mondta: minden edző egyforma, panaszkodik a bírókra, csak egyesek esetleg jobb képet alakítottak ki magukról.

"Csak annyiban hasonlítunk egymásra, hogy mindketten győzni akarunk, egyebekben nem érzek hasonlóságot" - fogalmazott Guardiola egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy soha nem is akart Mourinhóra hasonlítani.

A Real Madrid vezetőedzője a két klub közötti legutóbbi vitatémát - a barcelonai Gerard Piqué Sporting Gijón elleni kiállítását - illetően pénteken ironikusan beszélt Guardioláról, anélkül, hogy név szerint említette volna.

"Az az érdekes ebben az ügyben, hogy vannak emberek, akik sokkal intelligensebbek, mint én, akiknek sikerül az enyémtől teljesen eltérő imázst kialakítani magukról, pedig ugyanolyanok, mint én. Úgy gondoltam, hogy a Barcelonánál nem beszélnek játékvezetőkről, aztán kiderült, hogy mégis" - utalt arra, hogy a katalán klub fellebbezett az illetékes bizottságnál Piqué kiállítása miatt