Birkózó Eb

Lőrincz Viktor szerezte a magyarok ötödik érmét Belgrádban

Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett vasárnap a kötöttfogásúak 84 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokságon.

Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett vasárnap a kötöttfogásúak 84 kg-os kategóriájábanA magyar szövetség honlapja szerint a 21 éves versenyző a bronzcsatában nagy küzdelemben az észt Eerik Aps ellen bizonyult jobbnak három menetben. A beszámoló alapján a korábban junior Eb-aranyérmes Lőrincz elsősorban jobb állóképességének köszönhetően győzött.

Lőrincz bravúros győzelemmel kezdett a nyolcaddöntőbe jutásért, ugyanis két menetben nyert a világbajnoki bronzérmes finn Rami Antero Hietaniemi ellen, de a következő körben már nem bírt a bolgárok világbajnokával, Hriszto Dijanov Marinovval. Legyőzője ugyanakkor beverekedte magát a döntőbe, így Lőrincz vigaszágra került.

A folytatásban a magyar versenyző a dán Christian Brix Röd ellen simán diadalmaskodott, majd a grúz Vladimer Gagasidze már nagyobb erőbedobásra késztette, de háromszor két percben végül őt is felülmúlta, s így küzdhetett a harmadik helyért.

A zárónap másik két magyarja, a 66 kg-os Korpási Bálint és a 74 kg-os Szabó Martin egy-egy 32 között elszenvedett vereséggel kiesett.

Lőrincz a magyar küldöttség ötödik dobogós helyezését szerezte meg Belgrádban, miután kedden a szabadfogású Wöller Gergő (66 kg) bronzérmet nyert, majd csütörtökön a szintén szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) második, Hatos Gábor (74 kg) harmadik lett, míg a kötöttfogásúknál szombaton Módos Péter (55 kg) lett ezüstérmes.