Férfi kézilabda NB I

Szoros meccset játszott Budapesten az MKB Veszprém

A már biztos alapszakasz első, címvédő és egyben BL-nyolcaddöntős MKB Veszprém a vártnál nehezebben győzött az FTC-PLER Budapest otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szombati játéknapján.

Fotó: FTC-PLER Férfi Kézilabda/facebook.com

Remek mérkőzést láthattak mindazok, akik szombat délután kilátogattak a pestszentlőrinci sportcsarnokba, ahol a Ferencvárosból és a PLER-ből "összegyúrt" fővárosi alakulat a világ legjobb csapatai közé tartozó MKB Veszprémet fogadta. 

A hazaiak nagy meglepetésre a mérkőzés elejétől méltó ellenfelei voltak a vendég bakonyiaknak, akik a szokottnál alacsonyabb fordulatszámon pörögtek ezen a találkozón. A félidőre döntetlennel mentek a csapatok, majd fordulás után a zöldmezesek - javarészt emberhátrányban -  négygólos előnyt "dobáltak össze". Nem esett kétségbe ekkor sem a bajnok, amely elsősorban Marko Vujin és Carlos Perez góljaival előbb felzárkózott, majd a átvette a vezetést. Zsiga Gyula együttese azonban nem adta fel, a lefújás pillanatáig küzdött, és ugyan a pontszerzés nem jött össze, kisebb csodát így is véghez vittek a budapestiek. 

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője: "A Ferencváros szervezetten, dinamikusan, jól játszott. A héten nagyobb terhelést kaptak a játékosaim, nem erre a mérkőzésre készültünk. De ez nem mentség, görcsösen és nehézkésen játszottunk a mai napon."

Pálos Gábor, az FTC-PLER Budapest játékosa: "A Veszprém ellen mindig jó pályára lépni. Az ellenfél, a televíziós közvetítés és a rengeteg néző plusz motivációt adott nekünk. Jó lett volna egy bravúrt elérni, de be kell látni, hogy jelentős a különbség a két csapat között.

Budapest Bank Liga
FTC-PLER Budapest – MKB Veszprém KC 27-31 (15-15)
FTC-PLER: Kominek, Székely (kapusok) – Bak 4 (3/2), Bendó, Bakos 2, Tóth D., Rév 2, Lendvay 2, Pálos 7 (1/1), Kocsi 4, Mazák 2, Marczinkó 1, Faluvégi, Auth 2, Horváth, Mikita 1. Edző: Zsiga Gyula
MKB Veszprém: Alilovic, Fazekas, Liszkai (kapusok) – Vilovski 3, Gulyás 2, Iváncsik G. 3, Schuh, Császár 3 (1/1), Perez 3, Vujin 10 (3/3), Korazija, Laluska, Ilyés 3, Urban, Terzic, Sulic 4. Edző: Mocsai Lajos
Kiállítások: 16, ill. 14 perc
Piros lap: Mazák Martin (30. perc)
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4