Manchester City

Ne fütyüljétek ki Tévezt - Mario Balotelli

  • MTI

Mario Balotelli azt kéri a Manchester City labdarúgócsapatának szurkolóitól, hogy ne fütyüljék ki Carlos Tevezt, amikor majd visszatér.

"Azt hiszem, a szurkolóknak ugyanúgy szeretniük kell, mint korábban tették. Ha nyomást gyakorolnak rá, az egész együttesen nyomás lesz. Mindenki hibázhat, ahogy Carlos is. Ő a csapat része és mindenki szereti" - mondta a Premier League-ben listavezető együttes olasz támadója.

Carlos Tévez visszatérésére nem kell már sokat várni

Az argentin támadó igazi visszatérésére a sajtó szerint már nem kell sokat várni, miután kedden gólt szerzett a gárda tartalékegyüttesében. Roberto Mancini vezetőedző még nem jelentette be, hogy számít-e rá vasárnap a Swansea City elleni bajnoki találkozón.

Tévez legutóbb szeptember 21-én futballozott tétmérkőzésen, mivel kegyvesztetté vált az olasz trénernél, amikor állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Ezért klubja októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására megfelezték a büntetést.

Ezt követően három hónapig klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodott, Mancini pedig januárban úgy nyilatkozott, soha többé nem szerepelhet a csapatban. Az engedély nélküli hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki fellebbezett a döntés ellen, ám ezt februárban visszavonta, egyúttal elnézést kért.
 
A futballista iránt a januári átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain, az AC Milan és az Internazionale is érdeklődött - végül mégis maradt.