La Liga

Mourinho századik meccsén megszenvedett a győzelemért a Real Madrid

A Real Madrid 3-2-re nyert a Real Betis otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti mérkőzésén, vagyis a fővárosik győzelemmel köszöntötték a csapatot századik tétmérkőzésén dirigáló José Mourinhót. A három pontért nagyot kellett harcolni a blancóknak, a Betis vezetést szerzett, majd egyenlített, és jogos tizenegyestől fosztották meg.

A Real próbálta rögtön letámadni ellenfelét, de a Betis harcosan játékkal "válaszolt". Az első helyzetre csak négy percet kellett várni,  Ronaldo 19-ről durrantott kapura, Fabricio szögletre ütötte a labdát. Hat perc múlva egy gyors akció végén vezetést szereztek a vendégek, Castro lekezelte a labdát (talán karja segítségével), majd az érkező Molinához passzolt, a csatár 12 méterről, középről a hálóba lőtt (1-0). Rövid időre megfogta a vendégeket a gól, a 15. percben kontrázott a hazai csapat, de Castro balról fölé lőtt. Negyedóra múlva már egyenlőt mutatott az eredményjelző: fellazult a Betis védőfala, Özil ugratta ki Higuaínt, aki végigrobogott a jobb oldalon, majd 11 méterről a kapuba bombázott (1-1).

A Betist nem törte meg a gól, Molina nagy helyzetben nem tudta átvenni a labdát, majd Sevilla 20 méterről, balról szabadrúgásból csavart kapura, a labda a felső lécen csattant, talán Casillas is beleért ujjheggyel. A szünet előtt Kaká lőtt csúnyán mellé.

Ronaldo duplázott a Betis ellen

A szünet után Eduardo Iturralde Gonzalez játékvezető helyét Gorka Sagues vette át, az első számú bíró meghúzódott. Az 52. percben Cristiano Ronaldo idénybeli 31. gólját szerezte, Marcelo passzát öt méterről vágta a kapuba (1-2). A zöld-fehérek gyorsan visszajöttek a meccsbe, Arbeloa egy szöglet után mellel gólpasszt adott Monterónak, a középpályás 11 méterről a jobb alsóba helyezett (2-2).

Az addig sem unalmas mérkőzés még izgalmasabbá vált, folyamatosan jöttek a helyzetek, és nem csak Fabricio kapuja előtt. Casillasnak Castro lövésénél, kollégájának Marcelo kísérleténél volt dolga. A hajrában a sérüléséből felépült Karim Benzema készülődött a kispadnál, de José Mourinho meggondolta magát, mert újra előnybe került a Real: Marcelo fejesét még óriási bravúrral kiütötte Fabricio, az ismétlést Ronaldo 6 méterről lőtte a hálóba (2-3). Benzema helyett Granero érkezett a középpályára, a 79. percben Ronaldo triplázhatott volna, de jobbról a hosszú sarok mellé gurított.

A Real Madrid végül 3-2-re nyert a Betis ellen, úgy, hogy Sauges bíró a 67. percben Xabi Alonso, majd utolsó percben egy hazai szabadrúgás után Sergio Ramos kezezését nem vette észre.

José Mourinho századik tétmérkőzésén győzelemmel, a 77.-el ünnepelhetett, a királyiak zsinórban 10. alkalommal diadalmaskodtak vendégként. A Real 13 ponttal vezet jelenleg a holnap Santanderben szereplő Barcelona előtt.

Primera División, 26. forduló:
Real Betis-Real Madrid 2-3 (1-1)
gólszerző: Molina (10.), Montero (55.), illetve Higuaín (25.), Ronaldo (52., 73.)
 
Sporting Gijón-Sevilla 1-0 (1-0)
gól: Castro (32.)
 
Málaga-Levante 1-0 (0-0)
g: Rondon (51.)
 
Real Sociedad-Real Zaragoza 3-0 (3-0)
g: Agirretxe (19., 40.), Vela (22.)
kiállítva: Lanzaro (84., Zaragoza)
 
Vasárnap játsszák:
Atlético Madrid-Granada 12:00
Espanyol-Rayo Vallecano 12:00
Valencia-Real Mallorca 16:00
Racing Santander-FC Barcelona 18:00
Osasuna-Athletic Bilbao 21:30
Hétfőn játsszák:
Villarreal-Getafe 21:00