Foci-vb 2014

Brazília lezárta a Valcke-ügyet, de még nem szent a béke

  • MTI

Lezártnak tekinti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) -Jérome Valcke főtitkár egyik nyilatkozata miatt - kialakult vitát Aldo Rebelo, a 2014-ben vb-házigazda Brazília sportminisztere.

A francia sportdiplomata múlt pénteken úgy fogalmazott: az előkészületek lassúsága miatt a házigazdáknak szükségük lenne egy "farba rúgásra". Kijelentése nagy vihart kavart Brazíliában, a vb szervezői megtagadták a további együttműködést vele. A sportminiszter elfogadhatatlannak és sértőnek nevezte a főtitkár szavait, aki emiatt a hét elején elnézést kért.

"Az incidenst lezártuk. Valcke a FIFA tárgyalója Brazíliában, a nemzetközi szövetségnek kell határoznia arról, hogy kitart-e mellette" - nyilatkozott újságíróknak Aldo Rebelo.

Valcke - aki még az első felháborodásra reagálva megerősítette, hogy a tervezett menetrendet tartva március 12-én ismét Brazíliába látogat - a sportminiszter pénteki nyilatkozatát követően jelezte, elhalasztja soron következő útját. Joseph Blatter, a FIFA első számú vezetője pedig egyeztetést kezdeményezett Dilma Rousseff brazil köztársasági elnökkel a helyzet normalizására.