NB I

Becsülettel hajtott a ZTE, de a végén a Honvéd örülhetett

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Budapest Honvéd Ivancsics Gellért duplájával 2-0-ra legyőzte a Zalaegerszeg együttesét. A zalaiak az idei 10 idegenbeli fellépésükön egyetlen pontot sem tudtak szerezni, míg Supka Attila alakulata második tavaszi találkozóján a harmadik tizenegyesét kapta.

A fordulót megelőzően 25 pont és 12 hely választotta el a két csapatot egymástól, de a Vasas vendégeként Supka Attila csapata egyáltalán nem nyújtott meggyőző teljesítményt.

Az alig néhány száz néző előtt megrendezett találkozón a 4. percben ugyan Ceolin révén szerzett egy érvénytelenített lesgólt a Honvéd, de mezőnyben tetszetősebben és pontosabban játszott a vendégcsapat. Prukner László együttese a támadóharmadban nagyon bizonytalan volt, a kimaradt és elpepecselt lehetőségeket pedig a futball megbünteti. A 20. percben Balázs szabadrúgása után a Kemenest a kispesti kapuból kiszorító Sánta kézből indította Ceolint, aki egy hatalmas sprint után húzott el a jobb oldalon, a brazil beadását Délczeg Gergely "törte el", de Kovács Gergő pocsék

"Azt gondolom, hogy a mutatott játék alapján nem érdemeltünk vereséget.
Az első félidő elején jól játszottunk, a Honvédnak momentuma sem volt, de akárcsak a Vasas ellen, a semmiből lőttek két gól, ezt pedig már lelkileg nem tudtuk feldolgozni. Ameddig nem húzzák meg a "vonalat", addig csináljuk tovább."


- Prukner László, a ZTE trénere a találkozó után

felszabadítását Ivancsics Gellért kapásból, 17 méterről a kapu jobb oldalába zúdította (1-0). Hatalmas egyéni hiba után került tehát előnybe a hazai gárda, majd öt perc múlva ismét "vétkes" került főszerepbe: a vendég védő a saját 16-osán belül bírkozta le Tchamit, amiért a játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A jogosan megítélt tizenegyest a Vasas ellen kettőt is értékesítő Ivancsics vágta be, így 25 perc után a "semmiből" épített fel kétgólos fórt a Honvéd (2-0). A játék képe nem sokat változott a gólok után sem, a ZTE erőlködött, a Honvéd pedig szenvedett. A játékrész hajrájában Balázs előtt két ízben is adódott gólszerzési lehetőség, de a fiatal támadó egyiket sem tudta értékesíteni.

A fordulás után két nagy Ceolin helyzetet jegyezhettünk fel, de a Győrből kölcsönvett brazil nem tudta megnyerni a kapussal vívott párharcokat. A félidő derekán Kovács ajtó-ablak ziccert rontott majd aztán Ceolin egy az egyben is megpróbálkozhatott bevenni Jahics kapuját - sikertelenül.

A fordulás után - a biztos előny birtokában - a Honvéd nem akart kinyílni, míg a Zalaegerszeg továbbra is teljesen impotens támadójátékot mutatott, Prukner László tanítványai a két tavaszi mérkőzésen képtelenek voltak az ellenfelek kapujába találni. A foci viszont olyan játék, ahol gólok nélkül nem lehet meccset nyerni.

A Honvéd pontszámban beérte a harmadik helyen álló Videotont, de Paulo Sousa legénysége vasárnap még Diósgyőrben pályára lép.

OTP Bank Liga 19. forduló
Budapest Honvéd - Zalaegerszegi TE 2-0 (2-0)
Bp.Honvéd: Sánta - Lovric, Botis, Debreceni, Vidovics - Ceolin , Hidi, Ivancsics, Tchami(Marshal) - Délczeg(Erdélyi), Hadzic(Vernes) Vezetőedző: Supka Attila
Zalaegerszeg: Jahic - Kocsárdi, Bogunovics, Ganugrava, Hidvégi - Szakály, Kovács(Hervás), Máté, Panikvar(Pavicevic) - Polareczki(Kovács), Balázs Vezetőedző: Prukner László
Gólszerző: Ivancsics 20', 24', .
Sárga lap: Vidovics 42' ill. Gangugrava 61'