NB I

Akinek nem tiszta a feje, szóljon bátran - Urbán Flórián

A Haladás magabiztosan, 3-0-ra nyert az utolsó félórában tíz emberrel játszó vendég Vasas ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján.

A két vezetőedző a haladas.hu-nak értékelte a történteket.

Artner Tamás: "Az első negyedóra nem tetszett, amit hétközben, edzéseken gyakoroltuk, azt ekkor még nem tudtuk megvalósítani. Aztán elkaptuk a fonalat, gólra újabb gólt rúgtunk. Szünet után jól kezdtünk, a kiállítás után két-három gólt is szerezhettünk volna.Elismerem, fordulópont volt Rózsa Dani bravúrral kivédett büntetője, ha az bemegy, gond lehetett volna. Úgy érzem jól futballoztunk, sok jó egyéni teljesítmény akadt a csapatban, megérdemelten nyertünk. Cél, hogy a közönséget minél jobban kiszolgáljuk, úgy jöhessünk le a pályáról, hogy nincs bennünk hiányérzet. Ha 3:0-ra vezetünk, 4:0-ért, ha 4:0-ra, az 5:0-ért kell hajtani. A támadóharmadban az utolsó döntések nem ültek, ezért álltunk meg 3:0-nál. Nem nyugodhatunk meg, majd csak akkor futballozhatunk nyugodtabban, ha a nevünk mellett minimum 31-32 pont lesz."

Urbán Flórián: "A mérkőzés elején játékban jobbak voltunk a  Haladásnál, és a vezetést is megszerezhettük volna. Ám megint nem koncetráltunk megfelelően, hiába mondtam el hétközben, hogy mire kell figyelni az ellenfélnél, mégis ilyen átbeszélt szituáció után kaptuk az első gólt. A kiállítást követően két lehetőségünk volt: vagy sikerül szépítenünk, vagy pedig nagy vereségbe futunk bele. A koncentráció hiánya miatt kimaradt tizenegyes fordulópont volt. Ilyen állapotban vagyunk, talán sikerül ezen valahogy változtatni. Sajnos amíg az egyéni hibákat nem küszöböljük ki, addig gondban leszünk. Kimegyünk, játszogatunk, aztán jönnek az egyéni bakik. Nem rózsás a Vasas helyzete, de a játékosoknak saját magukért kell játszaniuk, akinek nem tiszta a feje, szóljon bátran. Azért mert bizonytalan a helyzet, nem kell elbambulni a tizenhatoson belül."