Real Madrid

Mourinho Sevillában századszor ül a kispadon

A Real Madrid portugál vezetőedzője, José Mourinho a Real Betis elleni szombati idegenbeli bajnokin századszor ül a Real Madrid kispadján tétmérkőzésen.

A Betis elleni meccs eredményétől függetlenül Mourinho a legsikeresebb "százados" a spanyol labdarúgás történetében.

A "Special One" 2010. nyarán érkezett a Bernabéuba, eddigi 99 meccsén impozáns mérleggel dicsekedhet: 76-szor győzött vele a Real, 13 alkalommal döntetlen született, és mindössze tízszer kapott ki a csapat. A mérleg még fényesebb lenne, ha a "mumus" Barcelona ellen jobban menne a királyiaknak, ugyanis a Mourinho-érában a tíz összecsapásból ötön vereséget szenvedtek, négy végződött döntetlennel, és csupán egyszer győztek, igaz, az a Király-kupát is jelentette egyben.

A Real Madrid a legnagyobb arányú győzelmet a Levante ellen aratta a hazai kupasorozatban 2010. decemberében (8-0), míg a legfájóbb vereséget a 2010. novemberi barcelonai bajnoki El Clásico jelentette (0-5).

Nem mellesleg a szombati találkozó végeredményétől függetlenül Mourinho a legsikeresebb "százados" a spanyol labdarúgás történetében, 77 százalékos győzelmi mutatóval, a blancók korábbi legendás edzője, Miguel Munoz, és a Barca jelenlegi trénere, Pep Guardiola egyaránt 70 százalékos hatékonysággal irányította együttesét első 100 fellépésén.