NB I

Halmosi szerint a Csertői-féle Győr a mezőny legjobban védekező csapata

A Szombathelyi Haladás középpályása úgy érzi, hogy hazai pályán a Vasas ellen kötelező megszerezniük a hétvégén a három pontot.

A Haladás a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a bajnokesélyes Győrrel szemben, ami után a kisalföldieknél Csertői Aurélt menesztették a kispadról.

"Felkészültünk az ETO-ból, pontosan tudtuk, hogy a “Csertői-féle” taktikát alkalmazzák majd, azaz zártan védekeznek, és az ellenfél hibájára várnak. Nem okoztak csalódást… Meggyőződésem, hogy az egész mezőnyben nincs még egy olyan együttes, amely annyira szervezetten és kis területen védekezne, mint a Győr. Összességében szerintem nem vallottunk szégyent, mentális erőnket bizonyítja, hogy hátrányból álltunk fel. Egy olyan riválissal szemben, amely szemlátomást nem akart focizni előnye birtokában." - írja Halmosi Péter a haladasfc.nyugat.hu-n vezetett blogjában, aki szerint a Vasas ellen könnyebb dolguk lehet.

"Az angyalföldiek biztosan hihetetlen lelkesedéssel vetik majd bele magukat a küzdelembe; ismerve Urbán Flórit, ez a minimum, amit elvár játékosaitól. Aki csalja nála a focit, nyomban a kereten kívül kerül. Jó értelemben vett fanatikus szakember Flóri, aki tuti, hogy feltüzeli játékosait szombatra. Nekünk azonban magunkkal kell, hogy foglalkozzunk. Azt gondolom, hogy a Győrhöz képest kevésbé defenzív a Vasas játéka, tehát várhatóan több helyünk lesz majd a támadások vezetésére. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy ha mi szerezzük az első gólt, miénk lesz a három pont! Ha nem, akkor pedig kénytelenek leszünk fordítani, mert csak és kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény!"