NB I

Gyenge első félidő után a Győr kiütötte a Siófokot

A Győri ETO 4-1-es győzelmet aratott a vendég Siófok ellen az NB I 19. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén. Felejthető első félidő után a második játékrészben öt gól esett, Pintér Attila győzelemmel tért vissza Győrbe, Pátkai Máté második fellépésén triplázott a zöld-fehéreknél.

Harcosan kezdett a Siófok, rögtön a 2. percben Kecskés beadása után Simon fejelt volna, Völgyi és Trajkovics között elesett. Ezt követően próbálta magához ragadni az irányítást a Győr, de kapkodva, sok hibával játszott, míg a Siófok higgadtan várt "sorára". Az ETO-nak több lehetősége is volt az első félidőben, de egyik sem volt igazán veszélyes, a 12 percben Pilibaitis lőtt méterekekel fölé a tizenhatosról, pár perc múlva Mogyorósinak kellett nagyot mentenie Koltai elől, majd Trajkovics fejelt Milinte kezébe, 34. percben Pátkai vétette el a kaput az ötös jobb sarkáról,

A Siófok előtt a játékrész utolsó percben egymás után több ígéretes lehetőség adódott, Egerszegi lövésébe belelépett Fehér, a kipattanóra Haraszti érkezett, a labda veszélyesen pattogott a hazai kapu előtt, végül tisztáztak, majd egy perc múlva Haraszti gurított jobbról a rövid sarok mellé.

Pintér Attila győzelemmel tért vissza a GyőrhözA második félidő elő tíz percében szorongatott a Siófok, Haraszti 22 méterről a bal sarok mellé célzott, Heffler bal oldali beadása után Simon fejese a kapufát súrolta, a szöglet után Sztevanovics vetődött a labdára. Kihúzta kapott gól nélkül a Győr, és egy kontrából vezetést szerzett: Koltai húzta meg a bal szélen, lövés helyett középre adott, Pátkai Máté nyolc méterről ballal a jobb alsóba lőtt, Milinte a másik irányba mozdult (1-0).

A gól után megélénkült a Győr játéka, Koltai, majd Dinjar löketét védte Milinte, a Siófok ereje pedig kipukkadt. Pátkai a 72. percben duplázni tudott:  Dinjarral kényszerítőzött, majd 10 méterről hálóba helyezett (2-0). A vendégek előtt a hajrában csillant remény, Rati Alekszidze beállása után három perccel összeszedte második sárga lapját. Szépítés helyett a harmadik és negyedik győri gól érkezett, Pátkai-Koltai-Dinjar összjáték után a horvát középpályás a tizenhatos bal sarától csavart mesterien a rövid felsőbe (3-0), majd a végén Pátkai elsőre egy védőbe lőtt, másodjára már a hálóba (4-0).

A hosszabbításban Simon Attila közelről bekotorta a labdát a kapuba, megszerezve a becsületgólt a Balaton-partiaknak (4-1).

Az első félidőben a gyér számú közönség erőteljesen kifejezte véleményét a halovány játék láttán, de a második félidőben feljavult a Győr játéka, és a szurkolók éltették a játékosokat. Pintér Attila győzelemmel tért vissza a Győrhöz, a kispadon Csertői Aurélt váltó szakembert kedden - napra pontosan egy évvel szerződésének felbontása után - nevezték ki ismét a győriek trénerévé. A hazaiak győzelmükkel három pontra csökkentették hátrányukat a listavezető, szombaton pályára lépő Debrecennel szemben.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Győri ETO FC-FGSZ Siófok 4-1 (0-0)
Győr, 2500 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Pátkai (56., 72., 86.), Dinjar (83.), illetve Simon A. (90.)
sárga lap: Stanisic (21.), Koltai (58.), Aleksidze (77., 78.), illetve Melczer (33.), Fehér Zs. (44.), Mogyorósi (64.)
piros lap: Aleksidze (78.)
 
Győri ETO FC: Stevanovic - Babic, Fehér Z., Stanisic, Völgyi - Pátkai, Trajkovic, Pilibaitis (Kamber, 51.) - Ahjupera (Aleksidze, 75.), Dudás (Dinjar, 58.), Koltai
 
FGSZ Siófok: Milinte - Mogyorósi, Fehér Zs., Lengyel D., Kiss Zs. (Fejes, a szünetben) - Heffler, Kecskés (Huszák, 60.), Egerszegi, Melczer (Pál, 73.) - Haraszti, Simon A.