Férfi kézilabda

A veszprémi vezetés elvette a Tatait inzultáló szurkoló helyét

  • MTI

Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat vezetőségének döntése alapján az a szurkoló, aki a múlt szombati rangadón összekülönbözött Tatai Péterrel, a Pick Szeged kapusával, a jövőben nem foglalhatja el bérletes helyét.

A 33-28-as veszprémi sikerrel zárult találkozó második félidejében Tatai szerette volna megfogni a védőhálóba került labdát, azonban a kapuja mögött álló egyik hazai szurkoló nem adta neki vissza. Nézeteltérés alakult ki kettőjük között, a játékvezetők pedig kétperces büntetéssel sújtották a játékost, aki ezt szóvá tette a találkozó után.

Az MKB Veszprém honlapján közleményben jelezte: a sportszerűség kívánalmainak is eleget téve a szurkoló a jövőben bérletes helyét nem foglalhatja el.

A klub kéri szimpatizánsait, hogy a nézőtérre kipattanó labdát ne fogják meg, vagy ha igen, azt azonnal dobják vissza a játéktérre, és egyéb vonatkozásban is tartózkodjanak a játék megzavarásától.

A veszprémi vezetők hangsúlyozzák: ha néző rendbontást követ el, akkor a mérkőzésről vagy mérkőzésekről kitiltható, illetve azonnal kivezethető. Az eset súlyosságától függően jegyzőkönyvet kell felvenni, s akár a rendőrségre vagy bíróságra is kerülhet az ügy. Ennek következtében a szurkolót pénzbüntetéssel sújthatják, vagy egyéb büntetésben is részesíthetik, végletes esetben akár szabadságvesztésre is ítélhetik. A klub emlékeztetett rá, hogy az a drukker, aki ősszel söröspoharat dobott a játéktérre, a bíróságtól jelentős pénzbüntetést kapott.


Tatai Péter az esetről honlapunknak is nyilatkozott: