Serie A

Veretlenség és düh a Juventusnál - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Még mindig veretlen a Serie A-ban a Juventus, a szerdai Bologna elleni 1-1-es eredménynek azonban egyátalán nem tudtak örülni a torinói klub drukkerei. Ebben az idényben már a tizenharmadik alkalommal játszott döntetlent a Juve, így a Milan két pont előnnyel vezeti a bajnokságot.

Szerdán este a Stadio Dall'Arában Vucinic góljának köszönhetően szerzett pontot az elég visszafogottan játszó Juventus, amelyre a következő két körben, nagyon nehéz meccsek várnak. Vasárnap a Genoa, hat nappal később pedig a Fiorentina otthonában lép pályára Conte csapata.

"Egy átlagos szituációban reklamáltam, erre a játékvezető a lelátóra küldött. Eléggé meglepett a kiállítás, hisz nem történt semmi különös. Mindegy, megyünk tovább a jövőben nem szeretném kommentálni a bírók működését"- mondta a lefújás után Antonio Conte, akinek együttese jogosan kapott teljesítménye miatt mindössze 5,5-es osztályzatot a Gazzettától.

Antonio Conte vonul le a pályáról, miután a játékvezető kiállította a Bologna-Juventus mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A Juve tíz emberrel szerzett pontot Bolognában, hisz Bonuccit nem sokkal a találkozó vége előtt kiállította Banti játékvezető. Barzagli és Chiellini sérülése fényében Conte a következő hetekben nem lesz könnyű helyzetben a védelem összeállítását illetően.

"Orgoglio Juve, Veleno Conte", vagyis "Büszke Juve, mérges Conte" - ezzel a címmel jelent meg a csütörtöki Tuttosport. Érdekes, a torinói sportújság nem értékelte vészesen rossz eredménynek a döntetlent, a vendégek ugyanis a volt Juventus-csatár Di Vaio gólja után álltak talpra, és szereztek pontot.

"A Milan egyedül maradt az élen" írta első oldalán a La Gazzetta dello Sport. A rózsaszín újság alcímében megemlékezett a 11-est reklamáló Conte kiállításáról (az edző egymeccses eltiltást kapott) és Bonucci piros lapjáról is. A Gazzetta csütörtöki címlapján egyébként Zlatan Ibrahimovic és Massimo Allegri kisebb vitája volt a vezető hír. A Milan rossz taktikai felállását sérelmező svéd csatár az Arsenal elleni BL-meccs után szólalkozott össze a vezetőedzővel.

A két, már idézett sportnapilaphoz hasonlóan természetesen a Corriere dello Sport sem ment el szó nélkül Lionel Messi Leverkusen elleni teljesítménye mellett. A római újság csütörtökön, az 5 gólt szerző argentin játékos dicsérete mellett a "La Juve furiosa" vagyis "A dühös Juventus" címmel jelent meg.

Végül említsük meg, hogy a Bologna szurkolói (akik cseppet sem kedvelik a Juventust) egy elég izléstelen kiírással üzentek a 2006 nyarán öngyilkossági kisérlettel próbálkozó Gianluca Pessottónak. Antonio Conte - aki 9 évig játszott együtt a Juvéban Pessottóval - ennyit mondott az eset kapcsán: "Sajnos vannak olyan dolgok a labdarúgásban melyeket egyszerűen nem kell kommentálni. Ez a mostani pont ilyen."

A Juventus edzője elkezdhet gondolkozni azon, hogy a három hiányzó védője (Chiellini, Barzagli, Bonucci) helyett kiket küld pályára a Genoa ellen.