Játékossors

Van Persie? Természetesen le akarjuk igazolni! - Mancini

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere elismerte, hogy a nyáron a gyárvárosi egyesület is beszáll az Arsenal csatáráért, Robin van Persie-ért folyó versenybe.

A Manchester City menedzsere elismerte, hogy a nyáron beszállnak az Arsenal csatáráért folyó versenybe.

Az olasz trénert Lisszabonban, a Sporting elleni Európa Liga-nyolcaddöntő előtti sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy a City érdeklődik-e Robin van Persie iránt. "Minden jó futballista felkelti az érdeklődésünket. Ez teljesen normális dolog, és nem csak nálunk, biztos vagyok benne, hogy minden topcsapat szívesen alkalmazná van Persie-t. Úgy vélem, jelenleg ő a legjobb csatár Európában, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sergio Agüero és Mario Balotelli mellett. Fantasztikus képességei vannak, de szerintem új szerződést ír alá az Arsenalnál, mert a klubja nem engedheti meg magának, hogy őt is elveszítse, ha ez megtörténik, óriási bajba kerül az Arsenal. Ha valaki távozni szeretne, az mindig egy remek lehetőség számunkra, viszont ha maradni akar, akkor az ellen nem tehetünk semmit" - morfondírozott a holland támadó sorsáról Mancini.

A vb-ezüstérmes van Persie kontraktusa 2013 nyarán le Londonban, klubja már a Fabregas-ügy óta szeretné rávenni a szerződéshosszabbításra, de a játékos csak a nyáron hajlandó foglalkozni ezzel a kérdéssel.

A Daily Mail szerint a Manchester City hajlandó lenne heti 220 ezer fontos fizetéssel az Etihadba csábítani a gólvágót, és kifizetné a legalább 25 millió fontos átigazolási díjat is. De ezzel vélhetően nem lesz egyedül, a Real Madriddal (is) versenyezhet van Persie kegyeiért.