Bajnokok Ligája

Messiben megvan még egy darab a gyermeki énjéből - Cantona

A Manchester United korábbi klasszis csatára, Éric Cantona is meghajolt a Barcelona szerda esti, Bayer Leverkusen elleni teljesítménye előtt, és arról beszélt, hogy a katalánok holland legendája, Johan Cruyff inspirálja az ő elképzelését is az utánpótlásképzésről.

A Barcelona 7-1-re győzte le a Leverkusent a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és Lionel Messi öt gólt lőtt a németek hálójába. A világsajtó, a riválisok és a külső szemlélők is felsőfokban beszéltek a gránátvörös-kékek és különösen az aranylabdás teljesítményéről, és a Manchester United korábbi játékosa, Éric Cantona is beállt a sorba.

Éric Cantona, a New York Cosmos futballigazgatója nyilatkozik egy sajtótájékoztatón 2011-ben

"Messi játékában megvan még egy darab a gyermeki énjéből, és látszik, hogy amikor sok ezer néző előtt játszik, eljön az a pillanat, amikor sztárnak érzi magát. És azok az igazán nagy játékosok, akikben megvan egy kisgyerek leleményessége. Mindig úgy gondoltam, hogy a Barcelona elképesztő, de Messi még közöttük is különlegesnek számít" - áradozott a korábbi csatár.

Az 1997-ben visszavonult Cantona korábban csak a francia strandfoci-válogatottat edzette, és bő egy évvel ezelőtt vette át a New York Cosmos futballigazgatói posztját. Elmondása szerint a klub felépítésében és elsősorban a fiatalok képzésében nagy hatással van rá Johan Cruyff, a Barcelona korábbi játékosa, vezetőedzője, a katalánok utánpótlásrendszerének felépítője.

"Ugyanazt szeretném felépíteni, amit Cruyff Barcelonában. Olyan gyerekekkel szeretnék dolgozni, akik már 13 éves koruktól kezdve folyamatosan együtt játszanak" - magyarázta Cantona.