London 2012

Megműtötték a kvótás Kasza Róbertet

  • MTI

Térdműtéten esett át csütörtökön a tavalyi öttusa Világkupa-döntőben elért első helyével olimpiai kvótás Kasza Róbert.

"Azzal biztat az orvosom, hogy két-három hét múlva már edzhetek" - mondta az MTI érdeklődésére azt követően, hogy a Sportkórházban artroszkópiás beavatkozás keretében átmosták a bal térdét. - "Korábban minden klasszikus gyógymódot kipróbáltunk, de csak erősödött a fájdalom. Felvetődött a műtét lehetősége, azt pedig minél hamarabb el kellett végezni, hogy ne menjen rá az egész szezonom."

Kasza úgy számol, hogy a májusi, római világbajnokságon ismét versenyezhet majd, de akár már korábban, áprilisban is tesztelheti állapotát, a százhalombattai, vagy az egy héttel azután sorra kerülő oroszországi Világkupán.

"Egyelőre nem tudok részletekkel szolgálni, még csak ezután egyeztetünk az orvosommal, hogy mik a lehetőségeim, lehet-e már a most következő két-három hét alatt valamilyen erősítő jellegű edzést végeznem, vagy teljes pihenés vár rám" - tette hozzá.

Az öttusázók számára bő egy héten belül két Világkupa-versenyt rendeznek - az egyesült államokbeli Charlotte-ben, majd Rio de Janeiróban -, ezeket Kasza mindenképpen kihagyja.

Rajta kívül a férfiaknál Marosi Ádám rendelkezik pillanatnyilag olimpiai kvótával, de a szövetség azzal számol, hogy mások is kiharcolják a londoni szereplés jogát. Amennyiben ez így lesz, dönteni kell majd a nevezésről, mert egy országból nemenként csak két versenyző szerepelhet az ötkarikás öttusaversenyeken.