Alpesi sí

Inkább a teljes gyógyulás és az olimpia, mint a vb - Farkas Norbert

Hiába reménykedett benne, nem indulhat az olaszországi junior-világbajnokságon az alpesi síző Farkas Norbert, mivel még minden ütés veszélyt jelent a műtött kezére.

Hiába reménykedett benne, nem indulhat az olaszországi junior-vb-n az alpesi síző Farkas Norbert, műtött keze miatt.Nem a remélt szupergyors ütemben, hanem „csak” a hétköznapokon megszokott tempóban gyógyult a műtétet követően Farkas Norbert keze, így a magyar alpesi síző nem vehet részt a junior-világbajnokság műlesikló számában, amit pénteken rendeznek az olaszországi Roccarasóban.

„Talán el tudtam volna indulni, de a szlalom még annyiban is veszélyes, hogy itt a kapukkal is fizikai kontaktus van, és bármikor előfordulhat egy-egy ütés. Nincs értelme kockáztatni, inkább várok még egy kicsit, elvégre még lesz néhány verseny a mostani télen is, azokon szeretnék minél jobban szerepelni, és minél jobb FIS-pontokat elérni” – mondta a síző.

Farkas egyébként már nem sokkal a február 1-jén elvégzett műtét után lécre állt, és Ausztriában edzéseket végzett. Eleinte inkább csak szabad sízésben, később viszont két speciális számában, óriás-műlesiklásban és szlalomban is gyakorolt. „Mindig konzultáltam az orvosokkal, és nem akartam túllépni a határokat. Mindenképpen szeretnék ott lenni a 2014-es olimpián Szocsiban, méghozzá egészségesen. Ennek rendeltem alá mindent a lábadozás alatt” – jelentette ki Farkas Norbert.