Bajnokok Ligája

Ilyen játékosokkal és szurkolókkal minden lehetséges - Ivan Jovanovics

Az európai kupasorozatok történetében először jutott nyolc közé ciprusi labdarúgócsapat: az APOEL hazai pályán 1-0-ra legyőzte a francia Olympique Lyont a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, ezzel ledolgozta idegenben összeszedett hátrányát, majd megnyerte a büntetőpárbajt. Az APOEL szerb edzője a ciprusi labdarúgás nagy diadalának tartja a sikert.

Az APOEL szerb edzője a ciprusi labdarúgás nagy diadalának tartja a továbbjutást.

"Ez a legfontosabb nap az APOEL történetében, egy csodálatos este a csapatnak, a szurkolóknak és a ciprusi labdarúgásnak - mondta meghatottan Ivan Jovanovics, a ciprusiak szerb edzője a meccs után. - Soha nem hittünk benne, hogy idáig juthatunk. De ha ilyen önbizalommal teli játékosaid vannak, ha ilyen fantasztikus szurkolókkal teli stadion, akkor minden lehetséges."

 "A mérkőzés alatt bebizonyítottuk, hogy elbírjuk a nyomást, így életben maradtak reményeink. Az 1-0 még nagyon törékeny eredmény volt, de 120 percen át egy újabb gólért küzdöttünk. A legfontosabb talán az volt, hogy rendkívül koncentráltak és eltökéltek voltunk. Azt sem akarom elhallgatni, hogy a játékosok maguk döntötték el, ki rúgja a büntetőket - folytatta Jovanovics. - A győzelem a játékosok és a szurkolók érdeme, nagyon keményen megdolgoztunk ezért. Semmi sem tehetne boldogabbá, mint ennyi ember örömét látni, büszke vagyok, hogy hozzásegíthettem az APOEL szurkolóit ehhez a pillanathoz."

Az Olympique Lyon vezetőedzője, Rémi Garde nem palástolta csalódottságát. "Nagy kudarc, visszalépés ez nekünk. Az APOEL nem egy nagy múltú klub, de megbizonyosodhattunk róla, hogy megérdemlik a nyolcaddöntős helyet, és most a negyeddöntős szereplést. Kiábrándító a teljesítményünk, a ma estével senki sem lehet elégedett. Az állásom nem érzem veszélyben, a leváltásomról mindig is cikkezni szoktak. A kétségbeesés nem visz minket előre. Még versenyben vagyunk a bajnokságban, a Ligakupában döntőt játszunk, a Kupában negyeddöntősek vagyunk. Most már a Lille elleni bajnokira kell koncentrálunk."

A tizenegyes párbaj

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
APOEL (ciprusi)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) - 11-esekkel 4-3
gól: Manduca (9.)
piros lap: Manduca (115., APOEL)
 
Továbbjutott: az APOEL 1-1-es összesítéssel, 11-esekkel.