Birkózó Eb

Hatos Gábor megszerezte a bronzérmet Belgrádban

  • MTI

Hatos Gábor bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a szombathelyiek versenyzője a harmadik helyért rendezett találkozón két menetben, 1-0, 1-0-ra győzte le az ukrán Oleg Bilocerkovszkijt.

A tavalyi Eb-n is bronzérmes Hatos a nap során kiválóan birkózott: előbb az észt Elar Hani, majd a finn Rolle Kristian felett diadalmaskodott könnyedén, s bár a negyeddöntőben a kétszeres világbajnok, későbbi győztes orosz Gyenyisz Cargusszal nem bírt (két szoros menetben kapott ki), a vigaszágon folytathatta, ahol a Oleg Matszalint győzte le a bronzmérkőzés lehetőségéért.

A 28 éves sportoló pályafutása harmadik Eb-bronzát gyűjtötte be, miután a 2006-os és a 2011-es kontinensviadalon is a dobogó legalsó fokára állhatott fel, 2010-ben pedig világbajnoki bronzérmet szerzett.

Ez volt a magyar küldöttség második érme Belgrádban, miután kedden Wöller Gergő (szabadfogás, 66 kg) lett harmadik.

A csütörtök esti éremcsatározások utolsó mérkőzését Ligeti Dániel vívja, aki a török Taha Akgullal csap össze a 120 kg-os szabadfogású kategória fináléjában.