NB II

Az MTK elsődleges célja a feljutás, nem a kupasikerek

Címkék:

Garami József szakmai igazgató akkor is a bajnokságban kevesebbet szereplő játékosokat játszatta a kupameccseken, amikor nőtt a tét.

A 2-2-es budafoki döntetlen után az MTK idegenben 1-0-s vereséget szenvedett a Kecskemét otthonában, így a negyeddöntőben búcsúzott a Ligakupától. Garami József szakmai igazgató a Kecskemét elleni meccs mellett a Ligakupa-sorozatot is értékelte.

"Összesen nyolc Ligakupa-mérkőzést játszottunk le eddig, emellett hét Magyar Kupa találkozón vagyunk túl, és jelen állás szerint nagy az esélye annak, hogy még legalább három összecsapás vár ránk. Ezeken a mérkőzéseken mindig szerephez jutottak a bajnokságban kevesebbet játszók, és ezen a számunkra nagyon fontos elven még akkor sem változtattam, amikor nőtt a tét. Sokat számítottak ezek a meccsek a csapatnak, mivel jelenleg nincs második együttesünk, és sokan itt mutathatták meg magukat, bizonyíthatták, hogy lehet rájuk számítani."

"Természetesen mindig arra törekedtünk, hogy továbbjussunk, ez Kecskeméten sajnos nem sikerült. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy az elsődleges célunk a feljutás, és a keret viszonylag szűk, vigyáznunk kell az esetleges sérülésekkel, fontos, hogy a bajnoki mérkőzésekre lehetőleg mindenki egészséges legyen. Azt gondolom, hogy összességében sikerült jól kihasználnunk a Ligakupa adta lehetőségeket" - tette hozzá a rutinos szakember az mtkhungaria.hu-nak.