NB I

A győri ügyvezető más állásponton volt, de elfogadta a tulajdonos döntését az edzőváltásról

Az NB I második helyén álló Győri ETO FC vezetősége hétfőn szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel, akit elődje, Pintér Attila váltott a kispadon. Az edzőváltással kapcsolatban Klement Tibor ügyvezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, más állásponton volt, de elfogadta Tarsoly Csaba tulajdonos döntését, és támogatja az új szakvezetőt.

"Még az ősszel indult el a folyamat. Bár Tarsoly Csabával közösen vezetjük a klubot, szinte mindent megbeszélünk egymással, ebben az esetben ő volt az, aki meghozta a döntést, arra hivatkozva, hogy egy lefelé tartó spirálba került a csapat. Én más állásponton voltam, de elfogadom Tarsoly úr döntését. Ő ugyanis nem annyira elfogult a csapattal, mint én, aki napi kapcsolatban vagyok mindenkivel, így a távozó Csertői Auréllal is" - árulta el az ügyvezető a győri edzőváltás menetét, hozzátéve: "amikor Tarsoly Csaba úgy érvelt, hogy elvesztette a hitét abban, hogy Csertői Auréllal bajnokságot tudnánk nyerni, azzal szemben nem tudtam szakmai érveket felvonultatni."

"Az a feladatom, hogy ezerrel támogassam Pintér Attilát, mint ahogyan minden edző esetében ezt kell tennem - folytatta Klement, aki logikus döntésnek tartja a helyi viszonyokat már jól ismerő Pintér szerződtetését, "annak ellenére, hogy indulatokat vált ki a szurkolóinkból. A bajnokság tempója sokkal feszítettebb annál, hogy most Győrbe szerződtessünk valakit, aki heteken át csak ismerkedik a környezettel".

"Mindkét ember más, emberként és edzőként is. Pintér Attila talán nagyobb hangsúlyt fektet az ellenfél feltérképezésére, jobban szervezett a csapatjátéka, ami nem biztos, hogy kihozza a kreativitást. Csertői Aurél pedig inkább a támadójátékot részesítette előnyben, ami preferálja a gólra való törekvést."

Klement Tibor a bajnoki esélyekről így vélekedett: "megnyerhető a bajnoki cím. Az edzőváltás döntésének helyességét kizárólag az eredmények fogják eldönteni."

A Győr ETO FC ügyvezetője kitért az UEFA-döntés fejleményeire is, amit az ETO az UEFA licenckövetelményeinek megsértése miatt kapott. "Spanyol ügyvédünk számomra teljesen szokatlan nyilatkozatot tett januárban. Azt mondta, hogy 80 százalékig biztos abban, hogy teljes felmentést kapunk. Azóta öt klub licenc-problémáját tárgyalta az UEFA fegyelmi bizottsága, mind az öt súlyosabb fegyelmi vétségeket követett el, mint mi, és mindegyik esetében felfüggesztett büntetés született. Most zajlik a választott bíróság tagjainak a kijelölése, egy bírát jelöl az UEFA, egyet mi, az elnököt a CAS adja, majd következik a meghallgatás, és két-három héten belül, a számításaim szerint április végére döntés várható."