Serie A

Ikszelt Bolognában, maradt második a Juventus

A Serie A 23. fordulójából elhalasztott mérkőzésen nem tudott nyerni a Bologna otthonában a Juventus, így nem tudta utolérni az éllovas Milant a tabellán. A Parma a hajrában, a Cesena tíz emberrel mentett meg egy pontot.

Ahogy az várható volt, a belső védői közül Chiellinit és Barzaglit is nélkülöző Juventus védelme egyszer besült, a Bonucci-Cáceres páros a 17. percben elengedte a Ramírez lapos passzával kilépő Di Vaiót, aki el is passzolta Buffon mellett a labdát. (1-0)

Az egykor a Juvéban is játszó, korábbi csapata ellen mindig extra motivációval játszó Bologna-csatár találata után a hazaiak visszaálltak, a vendégek pedig nem igen tudtak mit kezdeni a helyzettel. Ötlettelen támadásokat vezettek, Borriellót és Vucinicet ritkán tudták megjátszani, inkább a magas labdáik hordoztak magukban némi veszélyt.

A Bologna és a Juventus játékosai küzdenek a két csapat Serie A-mérkőzésén 2012-ben.

A második félidőben aztán Pirlo egyszer ki tudta ugratni Vucinicet, a montenegrói játékos pedig átemelte Gillet felett a labdát, és így kiegyenlített. (1-1)

A zebramezesek a folytatásban is fölényben játszottak, de veszélyes helyzeteket továbbra sem tudtak kialakítani. A hajrában Bonucci kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, de ez sem a játék képét, sem az eredményt nem befolyásolta érdemben.

A Juventus a döntetlennel nem tudta utolérni a Milant a tabella élén, két pont maradt a két együttes között.

A Cesena már a 21. percben emberhátrányba került a Catania ellen hazai pályán, miután Pudil első sárgája után gyorsan begyűjtött egy azonnali pirosat is. A vendégek azonban nem tudták kihasználni emberfölényüket, egyetlen gól sem esett a találkozón, így a Cesena maradt az utolsó, a Catania pedig a 8. helyen.

A Parma Okaka Chuka góljával szerzett vezetést a Fiorentina ellen, de a Violák a második félidőben fordítani tudtak Nastasic és Cerci találataival. Végül a 87. percben Giovinco büntetőből egyenlített, így a játéknap harmadik mérkőzése is döntetlennel ért véget, és továbbra is a 16. helyen állnak, a vendégek pedig egy pozíciót léptek előre, így a 12.-ek.

Serie A
Korábbi fordulókból elhalasztott mérkőzések
Bologna-Juventus 1-1 (1-0)
gólszerzők: Di Vaio (17.), illetve Vucinic (59.)
kiállítva: Bonucci (84.) - Juventus
Cesena-Catania 0-0
kiállítva: Pudil (21.), illetve Almiron (90+1.)
Parma-Fiorentina 2-2 (1-0)
gólszerzők: Okaka Chuka (28.), Giovinco (87. - büntetőből), illetve Nastasic (60.), Cerci (71.)