Barcelona

Elődje szerint Guardiola nem húzza tovább az időt, és még márciusban dönt

A Barcelona egykori játékosa és trénere, Carles Rexach szerint Josep Guardiola nem halogathatja tovább szerződése aláírását, még március hónapban pontot kell tennie a jövőjét firtató kérdésre.

Rexach szerint Guardiola nem húzhatja tovább az időt

A katalán klub történetének legsikeresebb vezetőedzője még mindig nem döntötte el, hogy a következő szezonban is marad-e a csapat élén, ami miatt nem csak a szurkolók és a játékosok, hanem már a szponzorok és a támogatók is egyre inkább aggódnak. A 65 éves Rexach szerint azonban nincs miért félni, szerinte ugyanis Guardiola hamarosan aláírhat a következő évre.

"Azt gondolom, hogy hamarosan lezárulhat ez a történet - mondta az AS-nek Rexach."Még ebben a hónapban tisztáni kéne a dolgokat. Azt hiszem Pep alaposan kielemzi a helyzetet, de ezzel nincs is semmi baj, hiszen ő mindent alaposan átgondol. De eljön az idő, amikor már nem hezitálhat tovább, és döntést kell hoznia".

Guardiola 2008-ban vette át a Barcelona irányítását, vezetésével a klub 13 különböző trófeát gyűjtött be, amivel rekorderré vált az együttesnél.

A 40 éves szakvezető rendre egyéves szerződéseket írt alá a katalánokkal, de ilyen sokáig még egyetlen egyszer sem várt ki. Igaz, hogy az elmúlt esztendőkkel ellentétben idén egyáltalán nem tűnik olyan magabiztosanak csapata, ráadásul a spanyol bajnokságot minden bizonnyal már elveszítette a Reallal szemben. A hűvös eleganciájáról és kimért viselkedéséről is ismertté vált Guardiola az elmúlt hetekben igen feszültnek tűnt, tőle szokatlan módon Fabregasszal, majd legutóbb Alexis Sánchezzel is hevesebben "kommunikált".

A katalán sztárcsapat szerda este Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a Bayer Leverkusen ellen lép pályára a Nou Campban, a találkozóról 20.45 perctől élő szöveges tudósítással jelentkezünk!