Rekordkísérlet

Az eltűnt kenus április közepén adhat életjelet magáról

A rekordkísérletet végrehajtó sportember felesége, Rakonczay Viktória már beletörődött abba, hogy nem kap életjelet férjétől.

Rakonczay áprilisban köthet ki

Az Atlanti-óceánon hajózó Rakonczay Gáborral több mint három hete nem sikerült kapcsolatot létesíteni, ezért már egy vitorlás is keresi. A magyar kenushoz hasonló időben induló Tommy Tippetts már túl van a féltávon, ám az erős szél őt is elsodorja eredeti útvonaláról. Az ismert badacsonyi borász, Szeremley Huba, akit a száz leggazdagabb magyar között tartanak számon, az eltűnt magyar kenus miatt módosította eredeti útvonalát vitorlásával.

"Édesapám már több mint harminc éve gondolkodott azon, hogy hajóval átkeljen az Atlanti-óceánon - mondta a Borsnak a borász fia, Szeremley László. - Tavaly szeptemberben kezdte el szervezni az utat, és januárban indult el Horvátországból. Amikor kiderült, hogy Gáborral megszakadt a kapcsolat, úgy döntött, hogy módosítják a vitorlás útvonalát, és megpróbálnak a nyomára akadni. Édesapámról néhány napja nem tudok semmit, mert a hajón lévő műholdas telefont csak naponta egyszer kapcsolják be."

Bár kicsi az esély, hogy a vitorlás észrevegye a Vitéz névre keresztelt kenut, az elképzelhető, hogy a sportember megpillantja az Elisabeth árbocát, és felhívja magára a figyelmet.

"Gábor jelenleg a Kanári-szigetektől dél-nyugatra, mintegy kétezer kilométerre járhat, éppen az út felénél - nyilatkozta a lapnak Viktória, a kenus felesége. - Már elfogadtam, beletörődtem abba, hogy addig nem fogok tudni vele beszélni, amíg április közepén nem köt ki a karib-tengeri Antiguánál. Sajnos továbbra sem tudok róla semmit."