Bajnokok Ligája

A második félidőben elfáradtunk, de nem tudtam cserélni - Wenger

A Milant 3-0-ra legyőző Arsenal francia mestere szerint van Persie rosszul döntött, amikor alányesett a labdának, így Abbiati visszaért.

Wenger büszke játékosaira - Fotó: AFP

Az Arsenal 3-0-ra győzött a vendég Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, de így is búcsúzott a sorozattól. A négygólos hátrányból induló londoniak már a szünet előtt felzárkóztak egy gólra, de a második félidőben feljavult az olaszok játéka, mindkét oldalon voltak nagy helyzetek, azonban az Ágyúsok nem tudták hosszabbításra menteni a mérkőzést. Így is van Persie lábában volt a párharc kiegyenlítése: Abbiati lábbal védte Gervinho lövését, majd a földön feküdt, mikor a holland elé kipattant a labda, aki viszont ahelyett, hogy erőből belőtte volna, megpróbálta átnyesni a kapus fölött. Abbiati föltette a kezét, a labda elakadt benne.

"Mit mondhatnék? Ott volt az esély van Persie lábában. Ő azonban alácsippentett, ezzel esélyt adott Abbiatinak, hogy visszaérjen. Gyorsan kellett döntést hoznia, ő ezt választotta, pedig voltak más lehetőségei. Ha belövi, az nagyszerű, és nem tette volna naggyá a kapust" - nyilatkozta Arsene Wenger, az Ágyúsok menedzsere.

"Ennek ellenére remekül játszottunk, de csalódottak vagyunk, hogy elbuktuk a továbbjutást. Nem tudtuk megcsinálni, pedig közel voltunk hozzá. Azt éreztem, hogy a második félidőben szenvedtünk, mert a Liverpool elleni meccs sokat kivett a csapatból. Amikor elfáradt a középpályánk, nem volt lehetőségem cserélni a kispadról" - tette hozzá a szakember.