Sportfogadás

A botrányhős Mayweather szerencsejátékfüggő?

  • Tóth Tamás

Floyd Mayweather jr., az ökölvívás mellett a sportfogadások nagy „szakértője” is, éppen ezért milliós tétekkel teszi meg kedvenc csapatait.

Floyd Mayweather jr. napjaink egyik legjobb ökölvívója, amit az is mutat, hogy a súlycsoporttól független világranglistán, Manny Pacquiao után ő áll a második helyen.

A 35 esztendős, veretlen világbajnok azonban nem csak a boksztudásával, hanem a botrányaival és egyéb meghökkentő „ügyeivel” hívja fel magára a közönség figyelmét.

A tengerentúli bunyós közismerten nagy rajongója a sportfogásoknak, és amikor kedve támad a játékhoz, akkor bizony nem aprópénzben teszi meg tétjeit. Mayweather jr. egyébként a Twitteren előszeretettel közli a nagyobb nyereségeit. Íme, néhány tweet, az utóbbi napokból:
„Michiganből származom, ezért muszáj rájuk fogadnom az első félidőben.” „Az Indiana sikerével szépet kaszáltam a múlt éjjel”.

Floyd Mayweather Jr. pénzzel

Bár Mayweater szeret hencegni a nyereségeivel, azonban a közelmúltban egy kellemetlen pletyka kapott lábra, miszerint a nagyszájú bokszoló közel egy millió dollárt vesztett egy Duke-North Carolina mérkőzésen, ahol az előbbi csapat 88-70-es vereséget szenvedett.

Egy neves bokszszakíró, Bryan Arhem Graham korábban azt állította a Twitteren, hogy Mayweather a Duke-ra tett fel egy jelentős összeget, egészen pontosn 990 ezer dollárt. A veretlen bajnok természetesen gyorsan reagált, és leszögezte, hogy nem a vesztes mérkőzésre fogadott:

„Fogadtam a Duke-ra, és nyertem. A szóbeszédekkel ellentétben tegnapelőtt nem tettem rájuk pénzt. Ne higgyetek a pletykáknak” - mentegette magát Mayweather.

Nos, úgy tűnik, hogy a világ egyik legjobban fizetett sportolója (Mayweather állítólag mérkőzésenként 40 millió dollárt keres) a jövőben sem fog felhagyni kedvenc időtöltésével, és továbbra is megosztja sportfogadási „sikereit” a nagyközönséggel.