Bajnokok Ligája

Az Arsenal az utolsó percig reménykedhetett, de a Milan jutott tovább

Az Arsenal 3-0-ra győzött a vendég Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, de így is búcsúzott a sorozattól. A négygólos hátrányból induló londoniak már a szünet előtt felzárkóztak egy gólra, de a második félidőben feljavult az olaszok játéka, mindkét oldalon voltak nagy helyzetek, de az Ágyúsok nem tudták hosszabbításra menteni a mérkőzést.

Az Arsenal szinte lehetetlen feladat előtt állt, ugyanis négygólos hátrányt (0-4) kellet ledolgoznia. Ennek megfelelően Robin van Persie-ék mindent egy lapra tettek fel, négy támadó volt a pályán, a holland mellett Alex Oxlade-Chamberlain, Gervinho és Theo Walcott. A 7. perc elején már jelezték az Ágyúsok, hogy nem szabad őket leírni: bal oldali sarokrúgás után Koscielny teljesen tisztán fejelt az ötös bal sarkáról a hálóba, Abate csak szemmel követte (1-0).

A londoniak nyomasztó fölényben voltak a folytatásban, a Milan a kontrákra épített - volna, mert csak nyomozta a labdát. A 10. percben van Persie jobbról tüzelt, beakadt volna a jobb felsőbe, de Abbiati rajta volt.

Arsene Wenger a mérkőzés előtt öt százalék esélyt jósolt csapatának a továbbjutásra, ez a 26. percben már legalább 30 volt, egy újabb védelmi hibát kihasználva tovább zárkózott az Arsenal: Thiago Silva rossz felszabadítása után Rosicky 12 méterről a bal sarokba lőtt, Abbiati csak beleütni tudott (2-0).

Az angolok szinte csak a jobb szélen fűzték a támadásokat, az első BL-meccsén szereplő Mesbah bizonytalannak tűnt, és a sérült Kevin-Prince Boaten is nagyon hiányzott a támadásoknál. Szczesnynek egy Abate-beadást kellett lehúznia, ezen kívül egyszer Robinho iramodott meg, de Koscielny tisztázott előle.

A 42. percben tovább nőttek a Milan kínjai: Mesbah akasztotta meg Oxlade-Chamberlain, Damir Skomina megadta a büntetőt, Robin van Persie könyörtelenül bevarrta (3-0). Még a szünet előtt Stephan El Shaarawy megnyugtathatta volna a vörös-feketéket, de ziccerben a kapu mellé lőtt.

Egy gólra volt a hosszabbítástól az Arsenal

Allegri felrázta csapatát a szünetben, a Milan játéka feljavult, de továbbra is nyílt  volt a mérkőzés. Az 59 percben két óriási bravúrt mutatott be Christian Abbiati, előbb Gervinho kísérletét, majd van Persie ismétlést védte. A vendégeknél az ezúttal halványabb Ibrahimovic vette észre, hogy Szczesny kint áll, de elvétette a kaput, El Shaarawy végirobogott a pályán, majd passz helyett lőtt, de a kapus védett a jobb alsónál.

A hajrában a Milan egy percen belül bebiztosíthatta volna a továbbjutást, de Ibrahimovic erős löketét védte Szczesny, majd Nocerino pár méterről a lengyel portásba lőtte a ziccert. A vendégek ölték a végén az időt, az Arsenal tíz emberrel támadott, de a Milan kihúzta a végéig.

Arsene Wenger együttese óriási elánnal játszott az első felvonásban, a másodikban is voltak helyzetei, de nem tudta hosszabbításra menteni a mérkőzést. A menedzser a lefújás után a negyedik játékvezetőnél reklamált a szerinte túl kevés hosszabbítás miatt, de ez a párharc nem a mai mérkőzésen dőlt el.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Arsenal (angol)-AC Milan (olasz) 3-0 (3-0)
London, Emirates, vezette: Damir Skomina (szlovén).
 
Arsenal: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Rosicky, Song - Walcott (Pak, 84.), Oxlade-Chamberlain (Samah, 75.), Gervinho - Van Persie. Cserepad: Fabianski , Djourou, Jenkinson, Miquel, Özyakup, Pak, Samah. Menedzser: Arsene Wenger.
 
AC Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Silva, Mesbah (Bonera, 89.) - Emanuelson, Van Bommel, Nocerino - Robinho - Ibrahimovic, El Shaarawy (Aquilani, 70.). Cserepad: Amelia, Zambrotta, Bonera, Yepes, Aquilani, Ganz. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
 
Gólszerző: Koscielny (7.), Rosicky (26.), Van Persie (44. - 11-esből)
Sárga lap: Sagna (13.), Gibbs (15.), Song (57.), illetve Van Bommel (5.), Nocerino (86.), Ibrahimovic (86.)