Chelsea

André Villas-Boas utódjára pokol vár

Az Angol Futballedzők Szövetsége (LMA) éles kritikával illette klubvezetési politikája miatt Roman Abramovicsot, a Chelsea orosz tulajdonosát.

Andre Villas-Boas a Porto és a Cheslea korábbi trénere "A tény, hogy kilenc éven belül a nyolcadik edzőjét keresi, igencsak kínos a tulajdonosnak, az egyesületnek, a szurkolóknak és magának a ligának is - mondta a szervezet vezetője, Richard Bevan. - Ami biztos: határtalan vagyona ellenére még nem sikerült egy eredményes futballklubot felépítenie."

A csapatot eddig irányító portugál André Villas-Boast - mindössze nyolc hónap után - vasárnap menesztette Abramovics, aki az idény végéig ideiglenesen Roberto Di Matteót bízta meg a szakmai munka irányításával.

"Az utódjára pokol vár" - prognosztizált a brazil Luiz Felipe Scolari, aki maga is ült a Chelsea kispadján, de hét hónapnyi munkát követően 2009-ben őt is kirúgták.

"Bizonyos dolgok ismertek: a klubtulajdonos néhány játékossal szorosabb kapcsolatban áll, mint a vezetőedzővel" - tette hozzá a szakember, aki 2002-ben világbajnokságot nyert hazája válogatottjával.

Abramovics 2003 óta tulajdonosa a négyszeres angol bajnok nyugat-londoni egyesületnek.