FA-kupa

A Chelsea ezúttal sem sziporkázott, de bejutott a negyeddöntőbe

A Chelsea bejutott a legjobb nyolc közé az angol labdarúgó FA Kupában, miután a megismételt mérkőzésen 2-0-ra győzött a másodosztálybeli Birmingham City vendégeként. A Kékek az első félidőben nyögvenyelősen játszottak, de a szünet után két gyors góllal eldöntötték a meccset, így Roberto Di Matteo győzelemmel mutatkozott be a londoniak kispadján.

A Chelsea bejutott a legjobb nyolc közé az angol labdarúgó FA Kupában, miután a megismételt mérkőzésen 2-0-ra győzött a másodosztálybeli Birmingham City vendégeként.

A Chelsea első meccsét játszotta Andre Villas-Boas kirúgása óta, de Roberto Di Matteóval sem javult fel a Kékek játéka, a Birmingham elleni hazai mérkőzéshez hasonlóan a St. Andrews Stadionban is nyögvenyelősen játszottak. A Chelsea fölényben volt az első félidőben, de Mata, Ramires és Torres sem tudott begyömöszölni egy gólt. A hazaiknál Zsigics fejesét védte bravúrral Cech a 40. percben.

Az 52. percben megtört a jég, Ramires beadása után a hazai védők nem tudtak felszabadítani, Mata nyolc méterről lőtt a hálóba (0-1). A 60. percben eldőlt a mérkőzés, egyben a továbbjutás is, Meireles órási bombát ragasztott a bal felsőbe (0-2). A Chelsea innentől kezdve egyre-másra dolgozta ki a helyzeteket, Torres tizenegyest harcolt ki, de Juan Mata rosszul helyezte, Clon Doyle pedig kivédte. A hajrában Mutch előtt adódott lehetőség, de nem jött össze a szépítés a Birminghamnek.

A Chelsea felemás játékkal végül simán győzött, a negyeddöntőben a másodosztályú Leicesterrel csap össze, a Kékek a pályaválasztók.

FA Kupa, nyolcaddöntő:
Birmingham City (II. osztályú)-Chelsea 0-2 (0-0)
Gólszerző: Mata (52.), Meireles (60.)