Premier League

Villas-Boas kirúgása az egész ligának kínos

Az angol kluboknál dolgozó menedzserek érdekképviseleti szervezetének ügyvezetője, Richard Bevan szerint Roman Abramovics klubtulajdonos ismét szégyenbe hozta a Chelsea-t André Villas-Boas menesztésével.

Mint ismert, a Chelsea labdarúgócsapata vasárnap menesztette portugál vezetőedzőjét, André Villas-Boast. A 34 éves szakembernek mindössze nyolc hónap után kellett távoznia, amit a menedzsereket tömörítő érdekképviseleti szervezet sem hagyott szó nélkül.

"Egy biztos, a korlátlan pénzügyi lehetőségek ellenére még mindig nem dolgozták ki, hogyan kell felépíteni egy sikeres labdarúgóklubot" - kritizálta a Chelsea vezetőségét, elsősorban tulajdonosát Richard Bevan a Radio Five-nak. "Kilenc év alatt hét menedzser fordult meg itt, és ez nagyon kellemetlen a tulajdonosnak, a klubnak, a szurkolóknak és a ligának is."

Bevan Villas-Boasra is kitért: "Most rendkívül csalódott és frusztrált, de a gondolatai továbbra is a csapat körül forognak. Ha elég időt kapsz, akkor a siker és a stabilitás sem marad el. Ellenkező esetben, mint Andrénál is, nagyon nehéz egy menedzser dolga, megvalósítani az elképzeléseit és csapatot építeni. Nyolc hónap után még nem lehet hangos sikereket várni. A klub továbbra is versenyben van a Bajnokok Ligájában, az FA-kupában, és harcol a top 4-es helyezésért a bajnokságban. Ha sikereket akarnak, akkor ahhoz sokkal több időt kellett volna neki adni."

Az üggyel kapcsolatban egyébként több volt és jelenlegi Premier League-menedzser megszólalt, kivétel nélkül dicsérték Villas-Boast. "Nagyon kedvelem őt, mert rendkívül tehetséges edző, és most elvesztettük őt" - mondta Alan Pardew (Newcastle). "André Villas-Boas bajnok, és az is marad" - így Luiz Felipe Scolari.