Edzőkérdés

Sven-Göran Erikssont is érdekli a Chelsea kispadja

A korábbi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson is szívesen lenne az André Villas-Boast vasárnap menesztő Chelsea menedzsere a következő szezontól.

A svéd szakember röviden összefoglalta, mit tenne, ha a Chelsea felajánlaná neki a menedzseri posztot: "Természetesen elvállalnám."

A Kékek vasárnap menesztették az eddigi szakvezetőt, a portugál André Villas-Boast, miután az előző hét mérkőzésüket nem tudták megnyerni, így a bajnokságban húszpontos hátrányba kerültek a listavezető Manchester City mögött az ötödik helyen, a Bajnokok Ligájában pedig erősen fenyegeti őket a kiesés veszélye a Napoli elleni 3-1-es idegenbeli vereség után.

Sven-Göran Eriksson 2011-ben.

A szezon végéig Villas-Boas eddigi segítője, Roberto di Matteo ül a csapat kispadjára, de az angol sajtóban már mennek a találgatások, hogy ki érkezhet nyáron. A legerősebb jelölteknek José Mourinhót, a Chelsea korábbi, a Real Madrid jelenlegi mesterét és az ex-liverpooli Rafa Benítezt tekintik, de a Roman Abramovics tulajdonossal jó kapcsolatot ápoló svéd Eriksson is szóba jöhet.

A korábbi angol szövetségi kapitány - aki a Lazióval olasz, a Benficával pedig portugál bajnoki címeket szerzett karrierje során - szerint természetes, hogy a londoniak csak a szezon végén keresnek új menedzsert.

"Di Matteo vezeti a csapatot az idény végéig, és ez normális, hiszen ő velük volt egész évben. Szerintem lehet ezzel a Chelsea-vel sikereket elérni, de érthető, hogy történt valami" - utalt Villas-Boas kirúgására Eriksson. "Nem akarom a döntést védeni, de megértem, hogy a Chelsea számára katasztrófa lenne, ha a következő szezonban nem indulhatna a Bajnokok Ligájában."