QPR

Machedának fizetnie kell homofób Twitter-üzenetéért

15 ezer fontra büntette meg az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a Manchester United Queens Park Rangersnél kölcsönben lévő csatárát, Federico Machedát, mert homofób megjegyzést közölt a Twitteren.

Macheda a múlt héten közölt olyan üzenetet a Twitteren, ami alapján az FA bűnösnek találta "mások szexuális irányultságára vonatkozó sértő és/vagy gyűlöletkeltő kifejezés" használatában.

Federico Macheda a Queens Park Rangers egyik mérkőzésén 2012-ben.

A fiatal olasz csatár igencsak feszült lehet mostanában, hiszen az őt a Manchester Unitedtől kölcsön vevő Neil Warnockot néhány nappal érkezése után menesztették, az új menedzser, Mark Hughes pedig egyáltalán nem favorizálja őt a csapat összeállításánál. Ennek is hangot adott a Queens Park Rangers hétvégi, Everton elleni mérkőzése alatt, szintén a Twitteren.

"Tökre fel vagyok b***va...nem ezt érdemlem! B****a meg mindenki!!!!!" - írta Macheda, aminek érthető módon Mark Hughes sem örült, de szombaton még igyekezett nem sokat foglalkozni az esettel. Azóta viszont a hírek szerint közölte a csatárral, hogy nyugodtan távozhat.