NB I visszatekintő

Forma? Időzítés?

  • Göbölyös János
Címkék:

A 18. fordulóval elkezdődött a naptár szerinti tavaszi szezon az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Bódi Ádámot nem tudták szétszedni a ferencvárosi védők, ő és csapata, a Debrecen is megnyerte a párharcotHa nem is a közepébe, de belecsaptunk. Két fordulóval túl az idény felén úgy vezette fel szinte mindenki a bajnokság folytatását, hogy ,,a munkát elvégeztük, a taktikát begyakoroltuk, az erőállapot kifogástalan", és még sorolhatnám a csapatok környékéről érkezett sokszor túlzott optimizmust sugárzó híreket. Aztán a - nem csak a játékosok számára - fárasztóan hosszú téli felkészülés után az elmúlt évtizedekhez hasonlóan most sem úgy sült el a rajt, ahogyan arra az előzetes nyilatkozatok alapján számítani lehetett. Újfent bebizonyosodott, hogy a látványos játék, a finom technikai megoldások, a váratlan, az ellenfelek számára kiismerhetetlen, de legalább is nehezen megfejthető taktikai variációk a fejekben és a mágnestáblán maradtak.

A gyakorlatban, azaz a pályán még nem érkezett el a futballtavasz.

Mondhatnám persze azt az unalomig hangoztatott, ám három hónap szünet, nyolc hét gyakorlás után értelmezhetetlen magyarázatot, hogy az idény eleji forma rányomta a bélyegét a színvonalra, ám ez nem más, mint kifogás, s ma már nehezen eladható a szurkolóknak, nem beszélve a futballbizniszt működtető szponzorokról, támogatókról.

Kivételek, mint mindig, most is vannak, nincs szó általános nívótlanságról, egyszerűen annyi történt a hétvégén, hogy a mezőny nagyobbik részénél megcsúszott a formaidőzítés. Ennek persze több oka lehet, az eredményességet ugyanúgy gátolhatja az anyagi bizonytalanság, mint a késői igazolások miatt befejezetlen csapatépítés, vagy éppen sérülés. Mivel nálunk valamennyi esetre rendszerint akad példa, ezért talán lehet mentséget keresni (találni aligha) arra, hogy mondjuk az újjáélesztett, hazai pályán játszó Zalaegerszeg miért nem tudta megszerezni továbbra sem az első győzelmét, hogy a belga pénzzel és ezáltal légiósokkal is megsegített Újpest miért nem volt képes otthon nyerni a sokak által lesajnált Siófok ellen, hogy a legjobban ,,eleresztett" klub legértékesebb játékosállománnyal rendelkező csapata, a Videoton, szintén a saját szurkolói előtt miért szenvedett majd egy órahosszáig a kieséstől menekülő Kaposvárral szemben, de hasonló kérdéseket vet fel a Paks gólképtelensége, illetve az éremesélyesek közé tartozó Győr és a Diósgyőr teljesítménye. Az ETO siralmas szezonkezdete (5-1-es vereség a Videotontól a Magyar Kupában), majd most, a Haladás elleni döntetlen, és ennek következtében a Debrecen mögött hat pontosra növekedett hátrány Csertői Aurél állásába került, így a tavaszi, félresikerült rajtnak megvan az első áldozata. 

Igazságtalanok lennénk persze, ha megfeledkeznénk azokról, akik keményen, időnként és helyenként stílusosan, eredményesen odatették magukat a nyitányon. A Ferencváros - veresége ellenére - közelített ahhoz a játékhoz, amivel az ősz végén, öt fordulón keresztül nem talált legyőzőre, pechjére a mezőny legképzettebb csapata, a bajnoki címre leginkább esélyes Debrecen ellen kezdte a tavaszt. A DVSC erejét mutatja, hogy miután ,,félalibi futballal" az első félidő hajrájában előnybe került, majd röviddel a szünet után gólt kapott, képes volt ritmust és stílust váltani, és néhányszor tetszetős, ziccerig kidolgozott akciókkal meglepni a győzelem érdekében az optimálisnál talán nagyobb kockázatot felvállaló Fradit. Ez volt az a mérkőzés, amely nem csak hangulatában, hanem az edzők által alkalmazott és időközben változtatott taktikai húzásokkal, szerkezetváltásokkal a többi fölé nőtt, és nem csak a két szurkolótábort (elsősorban persze a vendégekét), hanem az úgymond kívülállókat is szórakoztatta.

S ha már a nézőknél tartunk... A négyezret meghaladó átlag, azon túl, hogy általában a szezonnyitó fordulók a leglátogatottabbak, azt mutatja, hogy a több évtizedes szakmai leépülés után az elmúlt hónapokban morálisan is megrendült, mondjuk ki bátran, tetőtől talpig besározódott magyar labdarúgásra még mindig, és egyre többen kíváncsiak. Mert bár az újpesti ultrák félreérthetetlen tartalmú transzparenssel üzentek a csalóknak (Bundás NB I, a szurkolóval van a legtöbb gond?), a csapat jelenlegi szerepléséhez képest kirívóan sokan, több mint ötezren gondolták úgy, hogy ott a helyük a stadionban. De ugyanígy az Üllői úton, Kecskeméten vagy Szombathelyen is tömeges volt az érdeklődés, nem beszélve a diósgyőri bérletfelvásárlásról, aminek minden bizonnyal már vasárnap, a Videoton vendégjátéka alkalmával jól látható jelei lesznek.

Hisztéria ugyan máshol nincs a jegyekért, de ha a megtisztulás folytatódik, a színvonal emelkedik, és az infrastruktúra fejlesztésével (pályák, stadionok, kiszolgáló helyiségek) a felkészülési időszakok lerövidülnek, reális esély nyílik arra, hogy megvalósuljon az MLSZ stratégiai terve, miszerint 2018-ra tízezres átlagra növekedjen az NB I-es mérkőzések látogatottsága.

A hőn áhított cél előtt hat évvel a szurkolók megtették az első lépést, ideje lenne nekik segíteni - és találkozni velük az úton.

OTP Bank Liga
18. forduló
VASAS-HÍD- BUDAPEST HONVÉD 1-2 (0-2)
Illovszky Stadion, 2000 néző. Vezette: Takács János (dr. Varga Zsolt, L. Tóth Lajos)
Vasas: Ilizi – Kovács G., Rubus, Takács Z., Polényi (Kovács D., 46.) – Mehmedagics, Varga G. (Kovács Á., 64.), Bárányos (Dajics, 82.), Katona – Szabó B., Hercegfalvi. Vezetőedző: Urbán Flórián. Cserepad: Halasi, Tóth M., Kiss T., Kovács Á., Kovács D., Merczel, Dajics.
Honvéd: Sánta – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Tchami (Czár, 75.), Hidi, Ivancsics, Ceolin (Vernes, 57.) – Délczeg, Hadzsics (Horváth A., 84.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Kemenes, Bozsovics, Czár, Hajdú, Horváth A., Johnson, Vernes.
Gólszerző: Szabó B. (85.), ill. Ivancsics (28., 37., mindkettő tizenegyesből)
Sárga lap: Mehmedagics (27.), Polényi (42.), Bárányos (77.), Kovács D. (87.), ill. Vernes (62.), Lovrics (65.)
 
ZALAEGERSZEGI TE-PMFC-MATIAS 0-0
ZTE Aréna, 2500 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő, Hidvégi – Ganugrava, Hervás (Polareczki, 61.), Szakály D. (Pál, 88.), Máté – Kovács Gábor, Balázs (Pavicsevics, 74.). Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Pál, Csordás, Jasarevics, Pavicsevics, Polareczki, Wittman.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Marovics – Nagy O. (Frőhlich, 92.), Regedei, Zeljkovics, Demjén (Okoronkwo, 70.) – Bajzát, Andorka (Scsepanovics, 46.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Holczer, Causics, Nagy J., Markovics, Scsepanovics, Frőhlich, Okoronkwo.
Sárga lap: Kovács G. (44.), Máté (79.), Kocsárdi (83.), Pavicsevics (87.), ill. Andorka (27.), Bajzát (61.), Marovics (70.), Zeljkovics (71.)
Piros lap: Bajzát (86.)
 
VIDEOTON-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3423 néző. Vezette: Berger József (Albert István, Medovarszki János)
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Vaskó, H. Sánchez (Gyurcsó, 46.) – Oliveira (Jeff Silva, 82.), Sándor, Nikolics (Mitrovics, 72.), Tóth B., Walter Lee – Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, Aposztolopulosz, Jeff Silva, Gyurcsó, Kovács I., Mitrovics, Brandao.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Zsók, Graszl, Jánvári – Balázs B., Hegedűs D., Balázs Horváth T. (Sedlák, 67.), Gujics – Grumics (Jammeh, 78.), Safarics (Kovács O., 67.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Katona, Kovács O., Pavlovics, Sedlák, Bebeto, Jammeh.
Gólszerző: Nikolics (69.), Sedlák (90., öngól)
Sárga lap: Vinícius (36.), ill. Jánvári (63.), Grumics (75.)
Piros lap: Jánvári (74., második sárga lap)
 
ÚJPEST-FGSZ SIÓFOK 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 5300 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Takács Gábor, Bozó Zoltán)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Mihajlovics, Dvorschák, Pollák – Barczi (Lázár, 60.), Proesmans (Balogh B., 80.), Kabát, Vasziljevics, Remili (Nagy P., 67.) – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Fodor, Balogh B., Jevtics, Lázár, Nagy P., Zamostny.
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Nyári, Kiss Zs. – Haraszti (Fehér Zs., 76.), Egerszegi, Kecskés, Heffler N. (Sowunmi, 57.), Melczer – Simon A. (Pál, 81.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Fehér Zs., Huszák, Kanta Sz., Nagy I., Pál, Sowunmi.
Gólszerző: Kabát (34.), ill. Sowunmi (72.)
Sárga lap: Pollák (8.), Balajcza (72.)
Piros lap: Rajczi (57.), ill. Nyári (73.)
 
LOMBARD PÁPA-MVM PAKS 1-0 (1-0)
Perutz Stadion, 1300 néző. Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, ifj. Kormányos Gábor)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Farkas A. (Tóth G., 85.), Rodenbücher – Lovrencsics, Horváth L., Gyömbér, Németh M. – Seye (Benko, 42.), Szilágyi (Arsics, 58.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Markek, Présinger., Quintero, Tóth G., Arsics, Benko, Inutile.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha, Sifter, Böde (Kiss T., 27.), Sipeki (Vayer, 65.), Szatmári – Hrepka (Montvai, 65.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Csehi T., Eppel, Kiss T., Magasföldi, Montvai, Vayer.
Gólszerző: Seye (36.)
Sárga lap: Seye (21.), Németh M. (47.), ill. Hrepka (31.), Kiss T. (75.), Hefflet T. (80.)
 
FERENCVÁROS-DVSC-TEVA 1-2 (0-1)
Albert Stadion, 9000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kispál Róbert, Lémon Oszkár)
FTC: Kunsági – Balog Z., Klein, Júnior – Rósa (Beliczky, 68.), Busai, Otten, Hakola (Lisztes, 58.), Kulcsár D. (Zsivoczky, 83.) – Pölöskey, Somalia. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Végh, Grúz, Józsi, Lisztes, Zsivoczky, Beliczky, Oláh.
DVSC: Novakovics – Nagy Z. (Bernáth, 67.), Simac, Mészáros, Korhut – Szakály P., Varga J., Bouadla, Bódi (Rezes, 75.) – Coulibaly, Kulcsár T. (Máté, 84.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Bernáth, Máté, Rezes, Spitzmüller, Meyé, Yannick.
Gólszerző: Klein (54.), ill. Coulibaly (42.), Szakály P. (80.)
Sárga lap: Busai (33.), Júnior (44.), Balog Z. (44.), ill. Bódi (33.), Rezes (78.)
 
KECSKEMÉTI TE-DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (1-0)
Kecskemét, 4000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
KTE: Németh G. – Alempijevics (Koszó, 87.), Gyagya, Balogh B., Varga R. – Bori, Csukics, Litsingi, Szavics, Lencse (Balog M., 67.) – Tököli (Pekár, 89.). Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Bertus, Forró, Koszó, Pekár, Balog M., Hegedűs Á.
DVTK: Rados – Vadász, Nagy T., Gal (Budovinszky, 28.), Frizoni (Bacsa, 78.) – Gallardo, Abdouraman, Fernando, Luque – Tisza (Arze, 65.), Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Farkas B., Budovinszky, Gohér, Vági, Arze, Sekour, Bacsa.
Gólszerző: Tököli (2., tizenegyesből)
Sárga lap: Szavics (18.), Alempijevics (39.), Varga R. (60.), ill. Rados (1.), Abdouraman (9.),
 
HALADÁS SOPRON BANK-GYŐRI ETO 1-1
Szombathely, 5000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (ifj. Tóth Vencel, Vámos Tibor)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Nagy D., Rajos (Búrány, 65.), Oross (Kulcsár K., 46.), Iszlai, Radó (Sipos, 77.) – Kenesei. Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Búrány, Horváth A., Kulcsár K, Sipos, Sluka, Vujovics.
Győr: Sztevanovics – Babics, Djordjevics (Sztanisics, 53.), Fehér Z., Szabó O. – Pilibaitis, Pátkai (Kamber, 84.), Trajkovics – Koltai, Ahjupera, Dinjar (Windecker, 68.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Nacsa, Sztanisics, Windecker, Ji-Paraná, Kamber, Alekszidze, Tokody.
Gólszerző: Szabó O. (59., öngól), ill. Ahjupera (13.)
Sárga lap: Iszlai (42.), Halmosi (87.), ill. Fehér Z. (30.), Babics (44.), Sztanisics (55.), Windecker (75.)

 

Mesteri mondatok
A 18. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,     ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                                
Urbán Flórián (Vasas) a futball egyik alaptételéról: ,,A játékosok hozzáállása volt a mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy mentek előre, és tették a dolgukat, de ez nálunk alap, azért ne kelljen senkit megdicsérni, hogy megy előre és győzni akar".
Sisa Tibor (Kaposvár) az elszalasztott lehetőségről: ,,Itt, Fehérváron ajándék lett volna akár az egy pont is, és én azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy ha ajándék, akkor legyen nagy, nyerjük meg a találkozót! Erre is játszottunk - végül kikaptunk..."
Mihalecz István (Siófok) csapata tartásáról és néhány párhuzamról: ,,Tetszett az, hogy 0-1 után nem kerültünk Waterloo-állapotba...Ha a két klubot nézzük, vagy a két csapat helyezését akkor az eredmény bravúr, ha a játékosállományokat akkor viszont nem".
Bene Ferenc (Pápa) kereste a dicsérő szavakat: ,,Arra a csapategységre, szervezettségre és alázatosságra, amelyet a mai mérkőzésen játékosaim produkáltak jelenleg nem találok jelzőt".
Kis Károly (Paks) arra a felvetésre, hogy a vereség ellenére kapusának nem volt védenivalója: ,,Pontosítanék, mert egy alkalommal lett volna mit védenie, hiszen kapura tartott a labda, de sajnos el is jutott odáig".
Prukner László (Zalaegerszeg) reménykedő, de kissé elkeseredett nyilatkozata: ,,Remélem, hogy egyszer majd a szerencse is mellénk áll...Az újabb döntetlennel semmire sem megyünk, de láttam pozitívumot, még ha ez most sokakat nem is érdekel".
Mészáros Ferenc (Pécs) szúrós megjegyzése a szövegelés miatti kiállításról: ,,Bajzát Péter reklamálását meg akarta hallani a játékvezető, bár számomra érthetetlen ez a pökhendi magatartás".
Kondás Elemér (Debrecen) sajátos és talányos időjárás jelentése: ,,Sajnos, a légköri elemekkel is meg kellett küzdenünk. Az Üllői úti légköri elemekre gondolok. Mindkét félidőben erős szembeszéllel kellett küzdenünk".

 

OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 18 13 5 0 37-12 +25 44
2. Győri ETO 18 12 2 4 31-19 +12 38
3. Videoton 18 11 2 5 34-13 +21 35
4. Budapest Honvéd 18 9 5 4 34-22 +12 32
5. Pécsi MFC 18 7 8 3 27-26 +1 29
6. Kecskeméti TE 18 8 4 6 29-24 -5 28
7. Diósgyőri VTK 18 8 4 6 28-24 +4 28
8. MVM Paks 18 6 6 6 31-33 -2 24
9. Ferencváros 18 5 4 9 17-19 -2 19
10. Lombard Pápa 18 5 3 10 18-26 -8 18
11. Újpest 18 5 3 10 23-32 -9 18
12. Haladás 18 4 6 8 18-25 -7 18
13. Vasas-Híd 18 3 8 7 17-26 -9 17
14. BFC Siófok 18 3 8 7 16-25 -9 17
15. Kaposvár 18 2 11 5 20-27 -7 17
16. Zalaegerszeg 18 0 7 11 16-43 -27 7

 

 

OTP Bank Liga
A góllövőlista
14 gólos DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd)
12 gólos ANDRÉ ALVES (Videoton)
11 gólos MILAN PERICS (Kaposvár, Videoton)
10 gólos Adamo Coulibaly (DVSC)
9 gólos Bajzát Péter (PMFC)
8 gólos Nikolics Nemanja (Videoton)
7 gólos José Luque (DVTK), L’Imam Seydi (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Rajczi Péter (Újpest)
6 gólos Dudás Ádám (Győri ETO), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Melczer Vilmos (Siófok)
5 gólos Bódi Ádám (DVSC), Kulcsár Tamás (DVSC), Stevo Nikolics (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Lencse László (Videoton, Kecskemét), Kethevoama Foxi (Kecskemét)
4 gólos Somalia (FTC), Gyurcsó Ádám (Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Djordje Kamber (ZTE)
3 gólos Németh Norbert (Bp. Honvéd), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd), Pölöskey Péter (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Vladan Szavics (Kecskemét), Lovrencsics Gergő (Pápa), Bárányos Zsolt (Vasas), Kabát Péter (Újpest), Kulcsár Dávid (Vasas), Marko Simics (Vasas), Máté Péter (ZTE), Roguy Méyé (ZTE)
2 gólos Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Szakály Péter (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Tisza Tibor (DVTK), Koltai Tamás (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Francis Litsingi (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Éger László (Paks), Hrepka Ádám (Paks), Kiss Tamás (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Andorka Péter (PMFC), Gyánó Szabolcs (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Juszuf Dajics (Vasas), Sándor György (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Tököli Attila (ZTE, Kecskemét), Daniils Turkovs (ZTE)
1 gólos Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Nagy Zoltán (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Juha Hakola (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Marko Dinjar (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Magasföldi József (Paks), Dlusztus András (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Walter Lee (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Varga Róbert (ZTE)
Öngól Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

 

 

 

 

OTP Bank Liga
A 19. forduló programja
Március 9. (péntek)    
Győri ETO-FGSZ Siófok 18.00 (TV: SportM)
Március 10. (szombat)    
Budapest Honvéd-Zalaegerszegi TE 15.00 (TV: Sport1)
MVM Paks-Újpest FC 16.00  
Kaposvári Rákóczi-Lombard Pápa 16.00  
Haladás Sopron Bank-Vasas-Híd 16.00  
Debreceni VSC-Teva-Kecskeméti TE 17.30 (TV: Sport1)
Március 11. (vasárnap)    
Pécsi MFC-Matias-Ferencváros 16.00 (TV: M1)
Diósgyőri VTK-Videoton 18.00 (TV: Sport2)