Chelsea

257 nap és 23 millió után rúgták ki Villas-Boast

A Chelsea labdarúgócsapata vasárnap menesztette portugál menedzserét, Andre Villas-Boast. Az orosz tulajdonos, Roman Abramovics tavaly nyáron hároméves szerződést kötött a szakemberrel, de mindössze 257 nap jutott neki a Stamford Bridge-en.

Az orosz olajmágánásnak eddig több mint 20 millió fontjába került a tréner (nem számítva fizetését):
- 13,3 millió fontért vásárolta ki a Portóból
- 10 millió font Villas-Boas végkielégítése a szerződés idő előtti felbontása miatt
- Mindaddig folyósítják Villas-Boas fizetését, amíg az nem talál új munkát (heti 90 ezer font)
(- több mint 10 millió fontba került Carlo Ancelottinak és stábjának bérkompenzációja tavaly nyáron)

Abramovics vasárnap reggel találkozott a klub edzőközpontjában Villas-Boassal, hogy megvitassák a szombati, West Bromwich Albion elleni kínos vereséget. A tulajdonost a klub két igazgatója, Ron Gourlay és Eugene Tenenbaum is elkísérte, és gyorsan nyilvánvalóvá tették, hogy már megszületett a döntés a menedzser sorsáról. Villas-Boas ezután visszavonult irodájába, majd elbúcsúzott a játékosoktól és a személyzettől.

A "hároméves projekt", ahogyan gyakran Villas-Boas is nevezte megbízatását, tehát 257 nap után véget ért. A menedzserrel közölték, hogy a csapat eredményei nem elfogadhatók a Chelsea múltjához, hagyományaihoz és jövőbeni céljaihoz. A Kékek legutóbbi 12 bajnoki mérkőzéséből mindössze hármat nyertek meg, s így ötödik helyen állnak a Premier League-ben. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hazai visszavágóját pedig 3-1-es hátrányról várják az olasz Napoli ellen.

Tavaly nyáron három éves szerződést kötöttek a szakemberrel, de mindössze 257 nap jutott neki a Stamford Bridge-en.

A tavaly nyáron kinevezett Villas-Boast a szezon végéig ideiglenesen az eddigi másodedző, Roberto Di Matteo váltja a kispadon. Az új menedzsert a szezon végén nevezik meg, de a médiában azonnal elindultak a találgatások, José Mourinho, Pep Guardiola, Gianfranco Zola, Rafa Benítez, Jürgen Klopp, Mark Hughes mind a "jelöltek" között van.