Férfi kosárlabda

Nem kell edzésre jelentkeznie a Zalaegerszeg játékosainak és edzőinek

A hétvégén a férfi kosárlabda NB I tabelláján a sereghajtó ZTE hatalmas pofont kapott a Pécs csapatától (103-66), ami után a zalai klub vezetősége úgy döntött, hogy a hétfői napra "kimenőt" ad a keret valamennyi tagjának. Az együttes tagjainak sorsa keddre dőlhet el.

Fotó: ztekosar.huA ztekosar.hu-n olvasható közlemény szerint a csapat katasztrofális szereplését semmi nem "indokolja".

"A március 3-ai, PVSK elleni súlyos vereség, csakúgy, mint a Nyíregyháza elleni hazai mérkőzésen tapasztalt teljesítmény méltatlan volt a ZTE KK múltjához és jelenéhez egyaránt. Ezt a játékot semmi nem indokolja, és semmivel nem magyarázható, hiszen a játékoskeret hosszas próbálkozás után végre megerősítésre és véglegesítésre került. Klubunknak jelentős anyagi elmaradása nincs, ennek fényében még inkább értékelhetetlen az elmúlt hetek teljesítménye.

A kialakult helyzetre tekintettel a vezetőség a március 5-ei, hétfői napra felmentést ad a munka alól mind az edzők, mind a játékosok részére. Ezen idő alatt a klubvezetés az érintettek bevonásával meghozza a megfelelő döntést, amit a kedd délelőtti edzés előtt ismertetünk mind a játékosokkal, mind a médiával és a szurkolókkal.

A klub vezetése és a mögötte álló tulajdonosi kör továbbra is biztos a csapat jövőjében és az élvonalban maradásában, ennek érdekében fogjuk a legmegfelelőbb döntést hozni."

Férfi kosárlabda NB I
Pécsi VSK-PANNONPOWER - Zalakerámia ZTE KK 103-66 (23-13, 25-15, 28-23, 27-15)
Lauber Dezső Sportcsarnok. Jv.: Györffy P. A., Balog Gy., Söjtöry T. (Faidt)
Pécs: Vasojevic (18/6), Kovács P. (1), Doyne (24/3), Ciric (19/9), Tóth N. (7). Csere: Lepsényi (15), Csabay (8/6), Bíró (3/3), Ignácz (5/3), Halász (3), dr. Deák (-)
ZTE: Kelley (6), Gáspár (7/3), Whitworth (6/6), Henderson (18/6), Tóth G. (2). Csere: Kinter (14), Kertész (4), Baki (7/6), Vertetics (-), Bödör (2)
Kipontozódott: Baki (38. perc)