Serie A

Lesgóllal nyert Parmában a közepesen játszó Napoli

Nem játszott jól, de a játékvezetőktől egy kis segítséget kapott, így nyerni tudott idegenben a Napoli a Parma ellen a Serie A 26. fordulójának vasárnap kora délutáni meccsén.

A Parma részéről Galloppa rögtön egy veszélyes lövéssel nyitotta a meccset, és az első időszakban a hazaiak fölényben is tudtak maradni, a Napoli csak egy-egy kontrával veszélyeztetett. Ráadásul a vendégek védelmét már az első félidőben nagyon át kellett alakítani, mivel Britos és Grava is megsérült, a helyükre pedig Campagnaro és Fernández álltak be.

Az első félóra után aztán valamivel veszélyesebbé váltak a nápolyiak, Lavezzi például nem sokkal lőtt a kapu mellé egy kontra végén. Aztán a vezetést is megszerezték a vendégek, miután a tizenhatoson belül cselezgető Cavanit Musacci bokán rúgta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest az uruguayi végezte el, és bár Mirante védeni tudott, a kipattanót Cavani már bepasszolta. (0-1)

Ezequiel Lavezzi és Edinson Cavani örülnek előbbi góljának a Parma-Napoli mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A második félidőben megint fölénybe kerültek a hazaiak, és a játékrész elején egy tizenegyesgyanús helyzetet ki is tudtak alakítani, a játékvezető azonban ezúttal nem ítélt. Ennek ellenére összejött az egyenlítés a Parmának, egy De Sanctis-védés után Zaccardo közelről kotorta be a labdát. (1-1)

A pontszerzés azonban így sem jött össze a hazai csapatnak, mivel a 86. percben a Cavani indításával kilépő Lavezzi megszerezte a vendégek győztes gólját. Az argentin viszont teljesen egyértelmű lesen volt a passz pillanatában, így a bírói hármas egyértelműen belenyúlt a meccsbe. (1-2)

A Napoli mindenesetre megnyerte a mérkőzést, és így két pontra megközelítette a később városi derbit játszó, negyedik Laziót.

Serie A
26. forduló
Parma-Napoli 1-2 (0-1)
gólszerzők: Zaccardo (77.), illetve Cavani (40.), Lavezzi (86.)