Biatlon-vb

Domracseva elrontotta a németek örömét

  • VNA

A fehérorosz Darja Domracseva nyerte vasárnap a nők 10 km-es üldözéses viadalát a németországi Ruhpoldingban zajló biatlon-világbajnokságon.

A szombati sprintverseny után a németek örülhettek, a közel 30.000 néző pedig most is Magdalena Neuner sikeréért szorítva jött ki Ruhpoldingba a 10km-es üldöző versenyre. Az első három lövészet után nem is volt gondja az immáron 11-szeres világbajnok német versenyzőnek, aki vezetett is a fehérorosz Darja Domracseva előtt. Az utolsó álló lövészet (immáron nem először) azonban ismét megtréfálta Neunert, hiszen két lövőhibája után az utolsó lassan, de pontosan célzó riválisa megelőzte őt. Domracseva végig gyorsabb volt sífutásban és mivel pontosabban célzott, így végül megérdemelten szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét.

Eurosport logo

Bár a két hibával véget ért utolsó lövészet után dühös volt, Neuner végül elismerte, hogy most sokat hibázott és ezért úszott el számára az aranyérem. Domracseva az első fehérorosz női biatlonos lett, aki világbajnoki címet tudott szerezni. A harmadik helyet az üldöző versenyt a nyolcadik helyről megkezdő orosz Olga Vilukhina szerezte meg, aki pályafutása során először állhatott fel a vb-dobogóra. Neuner sem lehetett különösebben elégedetlen, hiszen a sprint győzelem és a vegyes váltó bronzérme után most már teljessé tette ruhpoldingi éremgyűjteményét, így jó úton halad az általa kijelölt cél, a hat verseny - hat érem elérése felé. A biatlon világbajnokságon hétfőn a második szünnap következik, majd kedden a férfiak egyéni versenye (20 km) következik, amelyet az Eurosport az eddigiekhez hasonlóan élőben közvetít majd.

Biatlon-vb Ruhpolding (GER)
női 10 km-es üldözéses verseny:
1. Darja Domracseva (fehérorosz) 29:39.6 perc (2 büntetőkör)
2. Magdalena Neuner (német) 25.1 mp hátrány (3)
3. Olga Viluhina (orosz) 1:15.4 p h (1)
Korábban:
férfi 12,5 km-es üldözéses verseny:
1. Martin Fourcade (francia) 31:54.2 perc (4 büntetőkör)
2. Carl Johan Bergman (svéd) 7.0 mp hátrány (2)
3. Anton Sipulin (orosz) 24.0 (1)