Premier League

Az MU nyert a Tottenham otthonában és tartja a lépést a Cityvel

A Premier League 26. fordulójában a Manchester United 3-1-re nyerni tudott a harmadik helyezett Tottenham Hotspur otthonában.

A Manchester United idegenben tudott nyerni - Fotó: AFP

Gareth Bale és Rafael Van der Vaart sem épült fel a Manchester Uniteted elleni rangadóra, így ők a londoniak keretébe sem kerültek be. Szintén nem volt ott az eltiltását töltő Schott Parker. A másik oldalon Smalling hagyta ki a meccset sérülése miatt, Giggs ezúttal csak a kispadon kezdett.

Az első nagy lehetőség a 19. percben adódott Adebayor előtt, lövését De Gea ütötte szögletre. A küzdelem nagy volt az első játékrészben, de helyzetekben nem bővelkedett a meccs. Az utolsó 10 percben kicsit feljött az MU: Rooney perdítését kellett hárítani a Friedelnek. Az első félidő utolsó percében aztán megszerezték a vezetést a vendégek: egy bal oldali szöglet után Rooney előrevetődve fejelt a Tottenham kapujába (0-1).

A szünet után egyenlíthetett volna a hazai együttes, ám De Gea egy megpattanó lövést védett ki remek mozdulattal. Egy óra elteltével megduplázta előnyét az MU: Nani cselezett be jobbról, majd beadását még kivágták a védők, de Young jó helyen állt, és belőtte a kipattanót (0-2). A 69. percben Young gondolt egyet és 23 méterről csavart a bal felső sarokba (0-3). A hajrában még szépíteni tudott a hazai együttes, Defoe távoli lövése lepte meg De Geát, a labda a jobb alsóban kötött ki (1-3). Az MU azonban így is magabiztosan nyert, ezzel tartja a lépést a listavezető Manchester Cityvel.

Premier League
26. forduló
Tottenham Hotspur-Manchester United 1-3
Gólszerző: Defoe (87.) ill. Rooney (45.), Young (60., 69.)