Bundesliga

A Nürnberg szakította meg a Mönchengladbach nagy sorozatát

A Bundesliga 24. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Nürnberg meglepetésre 1-0-ra nyert a Borussia Mönchengladbach ellen.

Nagyot küzdöttek a hazaiak - Fotó: AFP

Remek formában várta a Nürnbert a Borussia Mönchengladbach elleni meccset. A hazaiak legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték a Bundesligában, erre készülte a szezon meglepetéscsapata ellen is.

A 11. percben meg is volt a lehetőségük, hogy megszerezzék a vezetést, de Flanke nagy helyzetben kapu fölé durrantott. Nagy fölényben játszottak a vendégek, de helyzeteket csak csekély számban tudtak kialakítani, Dieter Hecking jól megszervezte csapata védekezését.

A 40. percben ismét a hazaiak veszélyeztettek, Didavi 13 méteres lövésébe lépett bele Stranzl, majd Maroh fejelt a kapus kezébe erőtlenül.

A fordulás után közvetlenül a vendégek veszélyeztettek, Arango egy óriási védelmi hiba után szemben állt a kapussal, ám Schäfer remekül vetődött bele a labdába. Egy óra elteltével ter Stegen és Daems meg nem értése eredményezett kis híján gólt a vendégeknek. A 77. percben ismét a kapus bravúrjára volt szükség Hegeler lövését követően. A mérkőzés a 87. percben dőlt el, Arango veszítette el a labdát, Esswein rohant el a bal oldalon, középre adását Bunjaku pedig a kapu közepébe lőtte (1-0).

Ezzel a vendégel elszenvedték első vereségüket 2012-ben, a hazaiak pedig sorozatban harmadik győzelmüket aratták.