Bundesliga

Szalai gólpassza sem volt elég a pontszerzéshez Dortmundban

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Mainz 2-1-es vereséget szenvedett a listavezető Borussia Dortmund otthonában.

Blaszczykowski góljával vezetett a Dortmund - Fotó: AFP

A Borussia Dortmund a Mainz ellen hazai pályán használhatta ki a Bayern München délutáni vereségét. Ezúttal Szalai Ádám és Stieber Zoltán is csak a kispadon kapott helyet a vendégeknél, a címvédőnél pedig a szokásosnak mondható kezdő tizenegy kapott bizalmat. A 9. percben máris óriási helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, Piszczek keresztbe gurította el a labdát, a hosszún azonban nem tudták a kapuba kotorni. A 20. percben Zidan játszott össze ügyesen Caligiurival, aki 13 méterről durrantott kapu fölé. A 26. percben Kagava lövését még blokkolta Noveski, de a labda Blaszczykowski elé került, aki 13 méterről a kapuba bombázott (1-0). Lewandowski még növelhette is volna az előnyt, ám egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Az 50. percben ismét a lengyel támadó került helyzetbe, lövését csak kiütni tudta Wetklo. Az 59. percben Szalai Ádámot is becserélte Thomas Tuchel. A magyar támadó a 74. percben egy hosszú labdát vett át a bal oldalon, majd egy csel után remekül tálalt Zidan elé, az egykori Dortmund-játékos pedig a kapuba lőtt (1-1). Nem sokáig örülhetett azonban a vendégcsapat, Kagava ugyanis három perccel később Piszczek passzát gólra váltotta (2-1). Ezt követően már az eredmény tartására törekedett a hazai együttes, amely győzelmével 7 pontra növelte előnyét a tabella élén.

Bundesliga
24. forduló
Borussia Dortmund - Mainz 2-1
Gólszerző: Blaszczykowski (26.), Kagava (77.) ill. Yidan (74.)