Profi boksz

Mormeck négy menetet sem bírt Vlagyimir Klicsko ellen - videó

Vlagyimir Klicsko szombat este Düsseldorfban ötvenezer néző előtt a francia Jean-Marc Mormeckkel szemben védte meg a WBO, IBF és WBA világbajnoki címeit. A francia bunyósnak esélye sem volt az Acélkalapács ellen, aki már a második menetben leütötte ellenfelét. A negyedik menetben ez újra megtörtént, a mérkőzésvezető pedig be is szüntette az összecsapást.

Vlagyimir Klicsko a negyedik menetben kiütötte Jean-Marc Mormecket a WBO, IBF és WBA világbajnoki címegyesítő meccsén.

Vlagyimir Klicskónak (57-3, 50 K.O.) négy menetre volt szüksége ahhoz, hogy kiüsse francia ellenfelét, Jean-Marc Mormecket (41-26, 22 K.O.) a düsseldorfi szupergálán.

A két versenyző közti különbség mind fizikai értelemben (Klicsko 13 kilóval nehezebb és 17 centivel magasabb ellenfelénél), mind boksztudásban élesen kirajzolódott a regnáló világbajnok javára.

A nem túl látványos mérkőzésen mindvégig a fiatalabbik Klicsko-fivér akarata érvényesült, így Mormecknek esélye sem volt arra, hogy kihúzza mind a 12 menetet. Már a második menetben rá kellett számolni a francia bokszolóra,  a mérkőzés negyedik felvonásában pedig az ukrán Acélkalapács egy bal kezes előkészítő ütés után egy jobb egyenessel leterítette ellenfelét, aki nem tudott kitisztulni a hatalmas találatból.

A 36 esztendős Klicsko karrierje 50. K. O.-győzelmével megszerezte az IBF, WBA és WBO világbajnoki öveit, így továbbra is ő számít a nehézsúly szuperbajnokának.