Kosárlabda

Rekordbüdzsé a kosárszövetségben, Dávid Kornél segíti Rátbéber Lászlót

  • MTI

A magyar kosárlabda történetének legnagyobb, 1,17 milliárd forintos költségvetését terjeszti hamarosan a küldöttgyűlés elé a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége.

Dávid KornélAz MKOSZ tájékoztatása szerint a testület pénteki ülésén elhangzott: a büdzsé nagysága elsősorban a társasági adó kedvezményéből befolyt felajánlásoknak köszönhető. A sportág ebben az esztendőben 1,17 milliárd forintból gazdálkodhat, és a nagyobb forrásoknak köszönhetően a szövetség két A csoportos utánpótlás Eb-t is rendez idén, az U16-os és az U20-as lányoknak.

A pénteki licitálás során eldőlt, hogy a női Magyar Kupa négyes döntőjét Győrben, a férfiakét pedig Szolnokon játsszák. A nőknél a győriek egyedüliként pályázták meg a kupadöntőt, melyet március 16-án és 17-én rendeznek a Rába-parti városban. A döntőbe jutott férfi csapatok közül a Körmend és a Szolnok adott be pályázatot. A szolnokiak az eddigi legnagyobb összeget ajánlva 20 millió forintért bonyolíthatják le április 7-én és 8-án a Final Fourt. Mindkét kupadöntő pénzdíjas lesz, a rendező együtteseknek köszönhetően.

Az MKOSZ elnökségének döntése értelmében a férfi válogatott csapatvezetőjeként tér vissza a magyar kosárlabda világába az NBA-t is megjárt Dávid Kornél (a képen), aki a nemrég kinevezett Rátgéber László szövetségi kapitány munkáját segíti majd. A női válogatottnál ezt a funkciót az eddigiekhez hasonlóan Bodrogváry Iván tölti be.

A szövetség vezetősége elrendelte, hogy a bajnokság nemzeti jellegének erősítésére március 15-től valamennyi élvonalbeli csapat mezén kötelező megjeleníteni a magyar színeket. Az ehhez szükséges apró zászlókat az MKOSZ a napokban juttatja el a kluboknak.