Tragédia

Nem merült fel az idegenkezűség gyanúja Kutasi Róbert halála kapcsán

  • MTI
Címkék:

Amint arról beszámoltunk, Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója öngyilkosságot követett el néhány nappal az után, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség mérkőzések befolyásolásának vádjával őrizetbe vette a klub több jelenlegi és korábbi labdarúgóját. A BRFK közleménye megerősítette, hogy az egykori sportvezető halála kapcsán nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.

Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletes az MTI érdeklődésére elmondta: 2012. március 1-jén, délután az XIV. kerület egyik épületének folyosójáról egy 48 éves férfi, feltehetően öngyilkossági szándékkal leugrott és a helyszínen életét vesztette. A lefolytatott helyszíni szemle során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a további eljárást a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya folytatja le.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja megemlékezésében arról írt, hogy Kutasi - aki az NB II-es bizottság elnöke volt - a kilencvenes évek elejétől egészen haláláig sportújságíróként is dolgozott, s az utóbbi tizenegy évben klubigazgatóként vezette a REAC csapatát.

Sportvezetői karrierje során betöltötte a sajtófőnöki posztot az MLSZ-nél, és a szövetség elnökségi tagja is volt, 2010-ben jelentős szerepet vállalt a jelenlegi elnökség felállásában. A közlemény szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség "megrendülten és mély fájdalommal búcsúzik Kutasi Róberttől."