Snooker

Higginst legyőzte a torna meglepetésembere

  • Tóth Tamás

A korábban javuló tendenciát mutató skót világbajnok a negyeddőntőben maradt alul a meglepően jól játszó Robert Milkinsszel szemben.

A Haikou World Open pontszerző verseny második negyeddöntős köre is lezajlott, amelyben újabb szenzációnak lehettek szemtanúi a nézők. A korábbi mérkőzéseken egyre jobb formába lendülő (https://www.hatharomhun.com/article/af755c-higgins-paradezott-mig-a-kinaiak-utolso-remenysege-is-elszallt) John Higgins 5-3 arányban vereséget szenvedett a torna eddigi legmeglepőbb teljesítményét nyújtó Robert Milkins ellen.

Milkins legyőzte Higginst

Bár a skótok büszkesége nem játszott rosszul a mai találkozón, a pályafutása második pontszerző elődöntőjére készülő Milkins három darab 70 feletti brake-et tudott produkálni, és nagyszerű játékkal legyőzte nagynevű ellenfelét. A világranglista 38. helyezettje az elődöntőben Stephen Lee-vel fogja összemérni az erejét.

Lee nagyon magabiztosan, 5-1-re győzött Graeme Dott ellen, így az összesen négy pontszerző tornagyőzelemmel rendelkező játékos újabb lépést tett az ötödik diadala felé. Lee-nek nem lesz könnyű dolga a jó formában lévő Milkinsszel, ugyanis riválisa kettőzött erővel fog küzdeni, hiszen életében először juthat rangsorolásos fináléba.

Haikou World Open
negyeddöntők
Robert Milkins – John Higgins: 5-3
Stephen Lee – Graeme Dott: 5-1
Korábbi eredmények:
Mark Selby – Shaun Murphy: 5-0
Mark King – Mark Allen: 1-5









 

Haikou World Open
elődöntők programja
Az elődöntők hat nyert játszmáig tartanak.
Szombat, 7:30
Mark Allen – Mark Selby (Tv: Eurosport 2)
Szombat, 13:30
Stephen Lee – Robert Milkins