Spanyol foci

Ha ott akarok lenni az Eb-n, gólokat kell szereznem - Roberto Soldado

A Valencia támadója a Venezeula elleni barátságos mérkőzésen bizonyította, hogy számíthat rá Vincent del Bosque szövetségi kapitány, ugyanakkor tudja, hogy nagy a konkurencia harc a csapatba kerülésért.

A 26 éves Soldado a szerdai barátságos mérkőzésen csereként beállva mesterhármast ért el a második félidőben, emlékezetessé téve ezzel harmadik válogatott fellépését.

Soldado harmadik válogatottságán három gólt is szerzett

A címvédő spanyol válogatottnál az utóbbi hetekben slágertéma lett a nyári kontinenstornára utazó csatárok kiléte, amit a lábtörést szenvedett David Villa felépülése, valamint Fernando Torres formahanyatlása tett lehetővé.

Vincent del Bosque szövetségi kapitány a Venezuela elleni találkozót némileg ennek is szentelte, hiszen nem hívta meg a Chelsea sztárját, bizalmat szavazott ugyanakkor a Valencia gólvágójának.

Soldado finoman fogalmazva is élt a lehetőséggel, ami után joggal számíthatna arra, hogy részt vesz az Eb-n, de ő még sem teszi.

"Del Bosque nem egy mérkőzésre fogja alapozni a döntését, de talán jól úton haladok a csapatba kerülés felé" - mondta az As-nek Soldado. "Még két hónap van hátra a szezonból, nekem ez idő alatt kell kiharcolnom a helyemet. Ha ott akarok lenni a 2012-es kontinenstornán, a Valenciában kell jól teljesítenem és gólokat szereznem."

A "Goldado" becenévre hallgató csatár joggal fogalmaz ennyire óvatosan, hiszen olyan játékosokkal kell megvívnia az Eb-ért, mint a már említett Torres, Villa, Llorrente vagy éppen Alvaro Negredo.

A szerdai mesterhármas ugyanakkor alighanem kellő önbizalmat adhat számára a továbbiakhoz, azonban ennek kapcsán sem felejetette el kiemelni, mennyire erős együttes is a spanyol.

"Mikor egy csatár egy érintésból képes gólt szerezni, az a csapatának az érdeme, hiszen olyan helyzetet teremtettek, amiben már nem lehet hibázni. Ha felveszed a sebességet, a spanyol válogatottban játszani nagyon könnyű, hiszen egy fantasztikus alakulatról beszélünk".