IFAB

Blatter belehalna még egy Lampard-féle meg nem adott gólba

  • MTI

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első embere mindenképpen elkívánja kerülni, hogy a jövőben még egy olyan eset megtörténjen, mint a 2010-es világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A FIFA elsőszámú irányítója, Jospeh Blatter viszont péntek délután arra biztatta az IFAB tagjait, hogy tegyenek egy lépést előre.

"Nem akarjuk, hogy ismét megtörténjen az, ami a legutóbbi világbajnokságon" - utalt a svájci sportvezető Frank Lampard meg nem adott góljára. Az angol válogatott középpályása a németek elleni nyolcaddöntős összecsapáson úgy találta el a felső lécet, hogy onnan a labda jól láthatóan, bőven a gólvonal mögé hullott, de az asszisztens nem jelezte a találatot, a játékvezető pedig továbbot intett.

"Belehalnék, ha még egyszer hasonló eset fordulna elő világbajnokságon" - tette hozzá Blatter.

Mint ismert, az IFAB akár már a hétvégén dönthet arról, hogy melyek azok a bírókat segítő technikai találmányok, amelyeket tovább tesztelnek.

Az IFAB angliai ülésén a tagok kézhez kapják annak a nyolc tesztelt rendszernek az eredményeit - köztük Maruzsi Lászlóét is -,  amelyek abban segítenék a játékvezetőt, hogy jelzést kapjanak, ha a labda túlhaladt a gólvonalon. Vélhetően a vizsgált szisztémák tekintetében arról is döntenek, hogy melyeket tesztelik tovább márciustól a második körben.

Lampard meg nem adott gólja a Németország elleni nyolcaddöntőben: