Úszó Eb

Az olimpia bajnok Pellegrinivel az élen jönnek Debrecenbe az olaszok

  • MTI

A kontinens élvonalába tartozó olasz úszósport a legerősebb csapattal képviselteti magát a május 21. és 27. között esedékes debreceni Európa-bajnokságon.

Federica Pellegrini lesz a debreceni viadal egyik legnagyobb sztárjaA szervezők pénteki hírlevele szerint a jövő héten rendezik meg az itáliaiak országos bajnokságát, amely egyúttal válogató is a debreceni Eb-re éppúgy, mint a nyári, londoni olimpiára. A "biztos pontok" közül azonban már most jelezték az olaszok legnagyobb sztárjuk, Federica Pellegrini szereplését a hajdúsági városban. 

A 23 esztendős klasszis úszó tartja a világcsúcsot a 200 és 400 méteres női gyorson, amellett, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címei is vannak.

A szervezőbizottság beszámolója szerint Fábián István grafikus elkészítette és az Európai Úszó Liga (LEN) már jóvá is hagyta azoknak az érmeknek a terveit, amelyeket a debreceni dobogósok nyakába akasztanak majd az ünnepélyes eredményhirdetések alkalmával.

Az Eb pénteki híre még, hogy Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke eredményes tárgyalásokat folytatott a kontinentális és a magyar szövetség sportfelszerelés-szállítójával, az Arenával. A megállapodás értelmében a debreceni eseményen közreműködő több száz önkéntes nemzeti színű, vagyis piros-fehér-zöld öltözetben végzi majd munkáját.